goede zonbescherming

Zorg voor goede zonbescherming!

Goede zonbescherming is ontzettend belangrijk! Zeker bij kleine kinderen, want kinderen maken weinig melanine aan. Melanine dient als het ware als een lichaamseigen zonnebescherming en geeft je de bruine kleur die je door de zon op je huid creëert.  Maar ook voor volwassenen is het van groot belang om goed te smeren. Want zonnebrandcrème zorgt er naast het minder snel verbranden van de huid ook voor dat deze minder snel zal verouderen en verkleint bovendien ook de kans op huidkanker. Bij Optiphar vind je een uitgebreid assortiment van zonnebescherming, van SPF 20 tot wel SPF 100. Hoe hoger de beschermingsfactor in jouw zonnebrandcrème, hoe beter de bescherming van je huid zal zijn.

Schade van zonlicht

Skinceuticals heeft zonnecrèmes voor dagelijks gebruik die hoge effectieve bescherming bieden met chemicaliën vrije UV-filters. Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert en verkleint de kans op huidkanker. In dit artikel zullen we wat meer uitleggen over de 3 typen uv straling. Zonlicht is de bekendste vorm van uv-straling. Dankzij deze straling maken wij vitamine D aan, maar helaas heeft uv-straling ook nadelige effecten op onze huid. Wat veel mensen niet weten is dat er 3 typen uv-straling bestaan. Type A, B en C. Uv A dringt tot diep in de huid door en draagt bij aan vroegtijdige huidveroudering en kan zo ook het risico op huidkanker verhogen.  Uv B is de uv straling die ons energie oplevert en die je huid nodig heeft om vitamine D aan te maken. Deze straling bereikt alleen de opperhuid van je huid maar zorgt er helaas ook voor dat je huid verbrandt en zo beschadiging op kan lopen.   Uv C is de uv straling die geblokkeerd wordt door de atmosfeer. Deze vorm is niet schadelijk voor de huid omdat deze al door de ozonlaag geabsorbeerd is voordat deze onze huid kan bereiken. Of de zon nou schijnt of dat het bewolkt is, uv A en uv B stralingen zijn altijd aanwezig, dus zorg weer of geen weer, altijd voor een goede uv bescherming als je naar buiten gaat.

Verbranding

Als je huid verbrand dan is dit een reactie op de uv-stralen. Elke keer dat de huid verbrandt, wordt ons DNA onherstelbaar beschadigt. Vooral voor kinderen is deze schade gevaarlijk. Een verbrande kinderhuid verdubbelt namelijk de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Hoewel het nog beter is om de zon te weren is dagelijks smeren dus ook van groot belang en ga je met kleine kindjes in de zon? Dan is er tegenwoordig ook een enorme keuze in uv kleding zodat de kleintjes ook in het water goed beschermd zullen zijn!