yogamatten kopen

Yogamatten voor je yogastudio kopen

Ga je een yogastudio inrichten? Wat een leuke stap! Je hebt ineens best veel materialen nodig. Te beginnen met je yogamatten. Dit roept misschien ook wel wat vragen bij je op en waar moet je beginnen? We helpen je op weg met wat voor soort yogamatten je het beste kunt kopen.

Studio yogamatten: andere eisen dan voor je persoonlijke mat

Als je studio yogamatten gaat kopen zal je merken dat je hier heel anders over nadenkt dan wanneer je een persoonlijke mat gaat uitzoeken. En dat is logisch. In een studio maken immers veel verschillende mensen gebruik van de yogamat. Bovendien is de kans groot dat er verschillende vormen van yoga worden beoefend.

Wat zijn aandachtspunten bij het aanschaffen van een studiomat?

  • Eenheid – voor een mooie en rustige uitstraling
  • Afmetingen – hoeveel ruimte heb je in de zaal? Bij riante ruimte kan je kiezen voor wat bredere matten, maar in veel gevallen zullen standaard maten prima zijn.
  • Hygiëne – zijn de matjes makkelijk te reinigen?
  • Allround gebruik – bieden de matten een goede basis voor zowel actieve als rustige yogavormen?

Een yogamat met een wat hogere dichtheid, vaak van rubber of PVC 2.0 (milieuvriendelijk en gifvrij) is zeer geschikt in de yogastudio. Dit soort matten zijn stabiel en comfortabel tegelijkertijd. Door de dichtheid zijn ze makkelijk schoon te maken.

Tip: vraag cursisten een eigen matje mee te nemen om over de studio yogamat te leggen. Zo heeft ieder zijn persoonlijke comfort én blijven jouw matjes schoon.

Overige yoga artikelen voor in jouw studio

Met het kopen van je yogamatten heb je een belangrijke basis gelegd voor jouw yogastudio. Maar je hebt natuurlijk nog meer attributen nodig. Van yogablokken en bolsters tot riemen en meditatiekussens. Het beste kan je alles in 1 webshop bestellen. Je bespaart zo enorm op je verzendkosten en in de meeste gevallen kan je rekenen op een mooie korting.

Belangrijk: let er bij het aanschaffen van meditatiekussens en bolsters op dat de buitenhoezen afneembaar zijn. Je zult deze immers wel regelmatig willen wassen.

We wensen je veel plezier en succes in je nieuwe yogastudio!