slaapmasker

Wat is het voordeel van een slaapmasker?

Als je een lichte of slechte slaper bent is een slaapmasker erg fijn. Het grote voordeel van een slaapmasker is dat het licht buitengesloten wordt. Je aanmaak van Melatonine wordt hierdoor gestimuleerd. Meer Melatonine zorgt ervoor dat je meer behoefte krijgt aan slaap. Merk je dat je moeite hebt met in slaap komen of wakker worden bij het geringste beetje licht? Dan kan een slaapmasker voor een betere nachtrust zorgen.

Een klein beetje licht kan je slaap al flink verstoren. Zelfs een beetje licht van een lantaarnpaal dat tussen de gordijnen door komt. Als lichte slaper herken je dit vast en doe je er alles aan om je slaapkamer zo donker mogelijk te krijgen. Zo is de kans groot dat je al verduisterende gordijnen hebt. Echter sluiten gordijnen niet altijd goed af, waardoor er licht door een het kleinste kiertje naar binnen komt. Een slaapmasker is de perfecte oplossing om beter te slapen. Het is wetenschappelijk bewezen dat er door slapen in complete duisternis meer melatonine aangemaakt wordt. Als je slecht slaapt dan is het zeker de moeite waard om een slaapmasker te proberen.

Wat is een goed slaapmasker?

Slaapmaskers zijn er in alle soorten en maten. Online vind je enorm veel webshops waar je verschillende modellen kunt bestellen. De prijzen lopen sterk uiteen, maar is een duurder slaapmasker ook beter? Vaak wel. Duurdere slaapmaskers zijn vaak gemaakt van betere materialen. De pasvorm en het draagcomfort is bij een slaapmasker erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat die fijn zit, zodat je lekker kunt slapen zonder je te ergeren aan het slaapmasker. Een goed slaapmasker moet dus comfortabel zitten, moet goed afsluiten, mag geen licht doorlaten en de hoofdband moet goed aansluiten. Het beste kan je dus kiezen voor een druk verlagend materiaal, waardoor je amper voelt dat je een slaapmasker draagt.