AED

Wanneer koop je een AED en op welke manier kun je er eentje leasen?

Heb je personeel op de werkvloer rondlopen, komen er klanten bij je langs, heb je een groot huishouden of mensen in de familie of op het werk die bekend staan met hartklachten? Dan kan het geen kwaad om ervoor te kiezen om een AED te laten installeren. Mocht iemand ooit een hartprobleem krijgen, kun je snel handelen en misschien wel zijn/haar leven redden. Wanneer iemand een hartaanval of stilstand krijgt, zijn de eerste minuten cruciaal, vandaar dat je snel moet kunnen handelen. Op deze pagina lees je wat de voordelen van een AED zijn en wanneer het interessant is om voor een leasecontract te kiezen. Met dit slimme apparaat red je levens!

Wat zijn de voordelen van het kopen van een AED?

Wil je een AED kopen? Dan is het goed om te weten wat de voordelen ervan zijn. Wanneer je een AED uitkiest, kun je het beste voor een spraak gestuurde variant kiezen. Dit is handig, aangezien deze AED je alle opdrachten geeft. Hierdoor is het voor iedereen, zelfs voor mensen zonder EHBO-kennis, mogelijk om de AED te gebruiken. Dit vergroot de kans op het redden van levens. Wanneer je een AED in je gebouw, bedrijf of woning ophangt, is het handig om dit op een opvallende plek te doen. Dan kan iedereen het apparaat makkelijk vinden, mocht er een panieksituatie ontstaan.

De AED scant het hartritme en kan op basis daarvan bepalen of er wel of geen schokken op de borst van de persoon in nood nodig zijn. Dit hoef je dus niet zelfstandig te beoordelen.

Voordelig leasen redt levens

Wanneer je toch een AED in je bedrijf of woning wil installeren, maar de aanschaf ervan in één keer te duur is, kun je een AED leasen. Het mooie aan het aangaan van een leasecontract voor de AED is, dat er geen verborgen kosten in worden opgenomen. Het maandelijkse bedrag dat je betaald, is het uiteindelijke bedrag waar de lease van dit apparaat op neerkomt. Op die manier weet je altijd precies waar je financieel gezien aan toe bent. Als je voor een leasecontract kiest, zit de prijs voor reparaties en nieuwe batterijen of elektrodes inbegrepen. Als de AED niet goed meer werkt, kun je de monteur gratis inschakelen.

Hoewel je de AED niet hebt aangeschaft, kun je door een AED te leasen toch levens redden. Het ophangen van een AED geeft direct een veilig gevoel en zorgt ervoor dat je eventuele noodgevallen kunt doorstaan. Wanneer het leasecontract afloopt, ben je alsnog de eigenaar van de AED!