wanneer ooglidcorrectie

Wanneer is een ooglidcorrectie behandeling nodig?

Als je een ooglidcorrectie behandeling wilt laten uitvoeren, dan zijn er twee verschillende typen ingrepen. Zo is er een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Vaak worden deze ingrepen apart van elkaar uitgevoerd, maar in op advies van de plastische chirurg is het mogelijk om ze beide in één behandeling te doen. Een ooglidcorrectie is nodig als je door hangende oogleden of wallen last krijgt van hoofdpijn, vermoeide uitstraling of verminderd zicht. Ook zijn ooglidcorrecties om cosmetische redenen erg populair. De ingreep zorgt voor een frisse blik. Lees hieronder meer over deze twee verschillende ooglidcorrecties.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Als je last hebt van zware en hangende oogleden dan is een bovenooglidcorrectie de oplossing. Hangende oogleden kunnen zorgen voor vervelende medische klachten als hoofdpijn en verminderd zicht. Daarnaast kan het ook cosmetische klachten geven.

Tijdens de ingreep tekent de arts eerst de incisies af op de oogleden. Daarna wordt er een lokale verdoving toegediend. De incisie (snede) wordt gemaakt in de huidplooien, dit zorgt ervoor dat het litteken bijna niet zichtbaar is na de operatie. Na het maken van de incisie wordt het overtollige weefsel verwijderd. Als al het overtollig weefsel is verwijderd dan plaatst de chirurg de hechtingen. Na de ingreep wordt vaak een paar dagen hinder ervaren door opgezwollen en blauwe ogen.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Wallen onder je ogen zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling. De wallen worden veroorzaakt door weefsel of vocht in het onderooglid. De vorm van je onderooglid kan zodanig veranderen dat het naar buiten gaat hangen. Dit wordt ook wel ectropion genoemd. Een onderooglidcorrectie ingreep zorgt weer voor een frisse blik.

De ingreep bij een onderooglidcorrectie is vrijwel hetzelfde als bij een bovenooglidcorrectie. Alleen wordt de incisie (snede) dan onder het oog gemaakt. Net als bij een bovenooglidcorrectie zijn de littekens na de ingreep nauwelijks zichtbaar.