Wanneer ga je naar een fysiotherapeut

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Bij verschillende lichamelijke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut in te schakelen om van de klachten af te komen of om minder pijn te ervaren. Fysiotherapie kan dus helpen bij veel  klachten aan je lichaam. De oorzaken van deze klachten kunnen uiteenlopen, van vervelende blessures tot neurologische aandoeningen. Maar wanneer ga je naar een fysiotherapeut met klachten? Fysio Douma, voor fysiotherapie in Hilversum, geeft antwoord op deze veelgestelde vraag.

Wanneer naar de fysio?

Wanneer je lichamelijke klachten ervaart kan je er altijd voor kiezen om naar de fysio te gaan. Echter wil dit niet zeggen dat fysiotherapie de klachten kan verminderen of oplossen. Echter kan een fysiotherapeut altijd advies en uitleg geven over je klachten. Mocht fysiotherapie niet de juiste behandeling zijn of moeten de klachten vanzelf overgaan, dan wordt je hierin geadviseerd. De meeste lichamelijke klachten kan een fysiotherapeut behandelen. Gaan de klachten samen met gewichtsverlies, sociale of psychische klachten? Dan wordt je vanaf de fysiotherapeut vaak doorgestuurd naar de huisarts.

Sportblessures

Als sporter wil je pijnloos kunnen bewegen. Heb je last van een blessure? Dan is dat erg vervelend en wil je natuurlijk snel herstellen. Een sportblessure is goed door een fysiotherapeut te behandelen. Het herstelproces van sport blessures wordt goed in de gaten gehouden om zo snel mogelijk te herstellen. Ook kun je Rowo sportgel gebruiken voor het herstellen van een
sportblessure.

Revalidatie

Heb je een zware operatie achter de rug? En wilt het bewegen nog niet zo goed? Dan ben je als patiënt bij een fysiotherapeut aan het juiste adres. Bij postoperatieve klachten speelt een fysio namelijk een belangrijke rol. Tijdens de fysiotherapie behandelingen kan je als patiënt onder toezicht van een therapeut werken aan je revalidatie.

Chronische klachten

Lijdt je aan chronische klachten? Dan kan een fysiotherapeut helpen om de pijn en het ongemak van de klachten te verzachten. Veel aandoeningen, zoals artrose of discopathie zijn niet te verhelpen, echter kan fysiotherapie de belastbaarheid versterken. Daarnaast heeft de fysiotherapeut ook een adviserende rol.

Overbelasting

Last van overbelastingsklachten? Dan kan fysiotherapie de oplossing zijn voor de klachten. Het is belangrijk om bij dit soort klachten snel om hulp te vragen bij een fysiotherapeut. Lang rondlopen met dit soort klachten kan ervoor zorgen dat ze over gaan in chronische klachten. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Dus heb je last van overbelasting? Vraag een fysio om advies en begeleiding om deze klachten snel aan te pakken.

Neurologische klachten

MS en Parkinson zijn neurologische aandoeningen waardoor patiënten steeds beperkter kunnen werken. Een fysiotherapeut probeert in de verschillende stadia’s van deze ziektes de bewegingsfuncties van de patiënt zo lang mogelijk de behouden.