incontinentiemateriaal

Waarom u altijd het juiste incontinentiemateriaal zult vinden

U hebt niet gevraagd om incontinentieproblemen. Het voor het eerst aanschaffen van incontinentiemateriaal kan dan ook een hele stap zijn. U kunt gerust zijn: zeer veel mensen voor u hebben ook op dit punt gestaan. Zij hadden misschien ook lange tijd hun twijfels bij het dragen van incontinentiemateriaal. Voor vrijwel iedereen geldt echter dat wanneer de stap eenmaal is gemaakt, er vooral sprake is van blijdschap en opluchting. Goed incontinentiemateriaal geeft u namelijk de controle weer terug. U kunt gewoon weer doen wat u wilt, zonder zorgen over doorlekken en andere ongemakken.

De verschillende opties die u hebt

Wanneer u besluit om incontinentiemateriaal aan te gaan schaffen, hebt u diverse opties. Er is altijd een optie die bij u past. Wij nemen graag de opties met u door, zodat u weet wat de voordelen per type incontinentiemateriaal zijn.

Zeer comfortabele inleggers

Hebt u last van niet al te hevige incontinentie, dan is in de meeste gevallen een lichte bescherming voor u voldoende. Zo kunt u zeer comfortabele inleggers dragen. Deze inleggers draagt u gewoon in uw eigen ondergoed. Het draagcomfort van deze inleggers is wat hen zo populair maakt. U zult vrijwel niet doorhebben dat u ze draagt en toch bent u beschermd tegen licht tot matig urineverlies. U kunt altijd meerdere exemplaren van deze inleggers met u meenemen. Ze zijn eenvoudig te vervangen en weg te gooien.

Prettig dragende en absorberende slips en broekjes

Er zijn ook diverse soorten slips en broekjes verkrijgbaar tegen incontinentie. De meeste exemplaren kunt u ook gewoon onder uw eigen ondergoed dragen. Er zijn veel verschillende maten en pasvormen, dus iedereen kan comfortabel zo’n slip of broekje dragen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Tena slips. Tena is wereldwijd een leidend merk op het gebied van incontinentiemateriaal en dat is niet voor niets. Met een broekje van tena weet u dat u optimaal beschermd bent. De keuze voor een broekje boven een inlegger, is vooral afhankelijkheid van de mate van uw incontinentie. Hebt u een iets zwaardere incontinentie, dan biedt het hogere absorptievermogen van de pants extra zekerheid.

Incontinentieluiers

Hebt u echt last van hevige incontinentie, of urineverlies in combinatie met verlies van ontlasting, dan kunt u incontinentieluiers dragen. Deze bieden u maximale bescherming en zekerheid. Ze hebben een absorptievermogen waar inleggers en slips of broekjes niet tegenop kunnen. Net als bij alle andere incontinentiematerialen geldt ook bij luiers dat deze zijn vormgegeven met het oog op natuurlijke rondingen van het lichaam. Hierdoor zult u altijd kunnen vertrouwen op een optimale pasvorm en bent u maximaal beschermd tegen doorlekken.

Ook uw bed beschermen?

Een incontinentieprobleem betekent vrijwel altijd dat u hier ‘s nachts ook last van hebt. Wanneer u doorlekt, zult u niet alleen uw kleding moeten verschonen, maar ook uw bed. Dat is een vervelend probleem. Een probleem dat gelukkig snel kan worden verholpen. Naast het dragen van incontinentiemateriaal kunt u namelijk ook speciale inleg matrasjes of complete matrasbeschermers aanschaffen, zodat uw bed altijd droog en schoon blijft.

Andere gezondheidsproblemen

Ouder worden gaat vaak gepaard met allerlei gezondheidsproblemen. Daarbij is het hart een van de meest essentiële organen. Heeft u hier al mee te maken gehad? Dan is het misschien verstandig om eens kennis te maken met een AED.