Waar kan ik mondkapjes kopen

Waar kan ik mondkapjes kopen tegen het coronavirus?

Vanaf 1 juni is iedereen in Nederland verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Maar waar koop je mondkapjes die de juiste bescherming bieden? En om welke mondkapjes gaat het precies? In dit artikel lees je meer over waar mondkapjes te koop te koop zijn.

Mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer

Ondertussen zijn we er allemaal redelijk aan gewend dat iedereen vanaf 1 juni 2020 in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapjes draagt. Deze verplichting is ontstaan omdat het in de treinen, bussen, metro’s en trams lastig is om de 1,5 meter afstand te bewaren. Een mondkapje, ook wel mondneusmasker genoemd, dragen beide extra bescherming en helpt het de verspreiding van corona tegen te gaan. Draag je geen mondkapje in het OV? Dan riskeer je de kans op een flinke boete.

Mondkapje dragen ook in het vliegtuig verplicht

Net als in het openbaar vervoer horen mondkapjes ook bij het “nieuwe normaal” in het vliegverkeer. Alle vliegtuigmaatschappijen stellen het gebruik van een mondkapje verplicht. Overigens is het dragen van een mondkapje ook in internationale treinen verplicht.

Heb je nog geen mondkapjes in huis? Hier op deze website kan je gemakkelijk en voordelig mondkapjes bestellen!

Welke mondkapjes kopen?

Mondkapjes zijn tegenwoordig bijna overal te koop, echter is het belangrijk om eerst te weten welke mondkapjes de beste keuze zijn. Er zijn over het algemeen namelijk 3 verschillende type mondkapjes. Dit zijn de FFP-maskers, medische gezichtsmaskers en niet-medische gezichtsmaskers. De mondkapjes die verplicht gedragen moeten worden in het OV zijn de niet-medische mondkapjes.

FFP mondmaskers worden in de zorg gebruikt. Doordat deze mondkapjes nog steeds schaars zijn, heeft het zorgpersoneel deze het hardst nodig. Daarnaast zijn er nog medische mondmaskers. Deze worden ook gebruikt door zorgpersoneel, maar dat heeft niet altijd te maken met corona.

Waar koop je mondkapjes?

Iedereen in Nederland moet zelf voor mondkapjes zorgen, echter is de vraag voor velen: waar koop ik mondkapjes die geschikt zijn? Tegenwoordig springen veel winkels massaal in op de enorme vraag naar mondkapjes, waardoor ze vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Mondkapjes zijn dan ook werkelijk overal te koop. Denk aan Bol.com, supermarkten en drogisterijketens. Zo kan je mondkapjes kopen bij de Albert Heijn, Lidl, Plus, Coop, Jumbo, Etos, Kruidvat, Hema en Trekpleister. Kortom, in vrijwel elke winkel(straat) zijn er wel mondkapjes verkrijgbaar. Zijn ze uitverkocht? Dan zijn er online ook nog genoeg mogelijkheden. In vrijwel alle gevallen zijn er enkel niet-medische mondkapjes te koop.