Waar kan ik goedkope mondkapjes kopen

Waar kan ik goedkope mondkapjes kopen?

Nu we ook in Nederland verplicht een mondkapje moeten dragen in het openbaar vervoer zijn veel mensen op zoek naar goede en betaalbare mondkapjes. In deze blog vertellen we je daarom een aantal tips en tricks hoe je zonder al te hoge kosten toch beschermd deel kunt nemen aan het openbaar vervoer.

Bekijk de populairste mondkapjes op Bol.com

Per 1 juni 2020 is het namelijk verplicht om in trein, bus, metro, tram en pont een mondmasker te dragen. De kans is groot dat dit bijvoorbeeld ook in het vliegtuig verpicht wordt. In andere publieke ruimtes is dit nu nog niet verplicht. Het RIVM adviseert om geen mondkapje te dragen in de publieke ruimte zolang het houden van 1,5 meter afstand mogelijk is. Omdat de ruimtes in de trein, bus, metro en tram klein zijn is een masker hier dus wel noodzakelijk. Doe je dit niet? Dan kan je een boete van €95,00 ontvangen.

  • Mondkapjes zijn vanaf 1 juni 2020 verplicht in het OV
  • Het gaat om niet-medische mondkapjes. Medische (FFP-2) maskers zijn voor de zorg, en dus niet voor particulier gebruik
  • Je kunt feitelijk kiezen tussen wegwerpmaskers en herbruikbare maskers die je kunt uitwassen
  • Wegwerpmaskers zijn er vanaf €0,25 p/stuk. Herbruikbare maskers vanaf ong. €5,00 per mondkapje
  • Op de website mondkapjes vergelijken kan je eenvoudig bekijken waar je het goedkoopste een mondkapje kunt kopen.

Wat voor mondkapje heb ik dan nodig?

Dat je een mondmasker moet dragen in het openbaar vervoer is inmiddels duidelijk. Maar er zijn nogal wat verschillende maskers waar je uit kunt kiezen. Wat voor type heb ik precies nodig? Hieronder bespreken we de verschillende opties waar je uit kunt kiezen en wat de voordelen, nadelen en geschatte kosten zijn. Let op: de niet-medische mondkapjes zijn uitsluitend bedoeld voor de veiligheid van anderen. Je verkleint de kans dat je iemand anders besmet, en bent dus zelf niet beschermd tegen virussen zoals COVID-19.

Wegwerpmaskers, vanaf €0,25 p/stuk (niet-medisch)

Wegwerpmaskers kan je eenmalig dragen en kosten ongeveer €0,25 per stuk (als je ze koopt in grotere verpakkingen van 50 of 100 stuks). De maskers kan je ongeveer 3 uur dragen. Je dient ze na gebruik direct weg te gooien.

Wasbare maskers, vanaf €5,00 per stuk (niet-medisch)

De herbruikbare stoffen maskers heb je in alle kleuren en maten en van verschillende merken. Ze zijn er vanaf €5,00, de design modellen kosten al gauw €30,00. Je kunt ze gemiddeld zo’n 50 keer uitwassen, dus uiteindelijk een stuk goedkoper

Medische maskers

De laatste categorie zijn de medische maskers. Het meest populair zijn de FFP-maskers (€2,50 p/stuk) en IIR-chirurgische maskers (€1,50 p/stuk). Deze maskers zijn bedoeld voor de zorg en dus niet voor particulier gebruik.