sanitaire hulpmiddelen

Voorkom ongelukken met sanitaire hulpmiddelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in de badkamer gebeuren veel valongelukken. Vaak is de badkamer en ander sanitair niet zo ruim en hebben ze een gladde en harde tegelvloer, waardoor er val- en slipgevaar ontstaat. Veel ongelukken in huis gebeuren dan ook in de badkamer. Zeker als je wat minder mobiel bent is het belangrijk om valpartijen te voorkomen door middel van sanitaire hulpmiddelen. Het is dan ook belangrijk om de badkamer zo veilig mogelijk te maken en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hulpmiddelen voor in de badkamer, douche en toilet

Als je minder mobiel bent of wordt is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Jaarlijks zijn er ruim 4500 ouderen die vallen in de badkamer. Sanitaire hulpmiddelen aanschaffen is een verstandige keuze om ongelukken te voorkomen. Het belangrijkste van deze hulpmiddel is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en voor de juiste veiligheid zorgen. Bij hulpmiddelen voor in het sanitair kan je denken aan: Hoog-laag baden, instapbaden, baden met deur, baden met stoellift, douchestoelen, handgrepen en noem zo maar op.

Deze sanitaire hulpmiddelen kunnen zowel thuis gebruikt worden als in een zorginstelling. Bij Sani Assist, de specialist op het gebied van sanitaire hulpmiddelen, worden de producten geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing en montagehandleiding.

Douchestoel

Als je niet lang kunt staan tijdens het douchen dan kan je het beste gebruik maken van een douchestoel. Zo’n stoel zorgt ervoor dat je comfortabel met een rugleuning en armleuningen kunt zitten onder de douche. De poten zijn voorzien van grote rubberen doppen, waardoor de stoel erg stabiel op de vloer staat en moeilijk te verschuiven is.

Hoog laag bad

Hoog laag baden worden veel gebruikt in zorginstellingen. Dit is een bad dat in hoogte verstelbaar is zodat de zorgverleners op de juiste hoogte kunnen werken. Het wassen van zorgvragers is een enorme fysieke belasting, daarom is het gebruik van een hoog laag bad een aanrader.