voordelen massage gun

Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Heb jij wel eens gehoord van een massage gun? Dit is een apparaat dat de werking van een professionele masseur nabootst. Door kloppende en trillende bewegingen van de massage gun wordt er druk uitgeoefend op het spierweefsel. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Niet voor niets gebruiken steeds meer sporters een massage gun bij hun warming-up, herstellen van de spieren of bij klachten. Benieuwd naar de voordelen van een massage gun? Wij hebben vijf belangrijke voordelen van een massage gun voor je op een rijtje gezet!

Zoek je een goede massage gun? Dan adviseren wij de beste massage gun van dit moment!

Voordeel 1. Vermindert spierpijn

Heb jij na het sporten regelmatig last van spierpijn? Een massage gun gebruiken helpt je spieren beter te herstellen, waardoor je minder last van spierpijn zal hebben. Met een massage gun kan je ieder moment van de dag je spieren masseren. Voor en/of na het sporten heeft het meeste effect als het gaat om spierpijn verminderen.

Voordeel 2. Versnelde revalidatie

Een van de meest effectieve vormen van revalidatie therapie is massage. Masseren zorgt voor een versneld herstelproces, voorkomen van blessures en een verbeterde bloedcirculatie. Deze voordelen maken een massage gun, dat de handelingen van een professionele masseur nabootst, de ideale aanvulling op standaard revalidatieprocessen. Het gebruiken van een massage gun zorgt voor een betere bloedcirculatie in de spieren, waardoor geblesseerde gebieden flexibeler worden. Dit draagt bij aan een snellere genezing. Vraag wel altijd bij de behandelende specialist om meer informatie of een massage gun in jouw situatie een goede keuze is.

Voordeel 3. Ontspan je spieren

Intensieve trainingen of een verkeerde houding kan zorgen voor stijfheid in spieren. Door je spieren te behandelen met een massage gun zorg je ervoor dat je spieren ontspannen, waardoor je minder spanning in je lichaam voelt.

Voordeel 4. Positief effect op prestaties

Door de massage gun voor de training te gebruiken worden je spieren soepeler, waardoor je bewegingsbereik vergroot en er minder melkzuur zich ophoopt in je spieren. Dit laatste heeft als gevolg dat je spieren minder snel vermoeid raken.

Voordeel 5. Activeer je zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is ontzettend belangrijk om de activiteit van je spieren te stimuleren en reguleren. Daarnaast handhaaft het ook de homeostase van het lichaam. Dit zorgt voor je evenwicht en heeft invloed op de bloeddruk, ademhaling en lichaamstemperatuur. Bij gebruik van de massage gun wordt het zenuwstelsel geactiveerd. Zo bereid je zenuwstelsel je lichaam optimaal voor op de work-out.