Vijf redenen om voor een personal trainer te kiezen

Vijf redenen om voor een personal trainer te kiezen

Het is één van de meest genoemde goede voornemens: gezonder worden. Tegelijk is het ook een van de moeilijkste voornemens om in de praktijk te brengen. In januari kun je in de sportscholen over de koppen lopen, maar in februari zijn de bezoekersaantallen vaak al gehalveerd. Een personal trainer kan uitkomst bieden om aan je doelen op het gebied van gezondheid, sport en afvallen te werken. Wij geven je vijf redenen om voor een personal trainer te kiezen.

Reden 1: Stok achter de deur

Een personal trainer is de ultieme stok achter de deur. Of je nu bezig bent met afvallen, een betere conditie wilt of gezonder wil zijn. Het is lastig om je gewoonten te veranderen en regelmatig sporten aan je routine toe te voegen. Werken met een personal trainer maakt dit zó veel makkelijker. Je personal trainer zorgt voor structuur en helpt je gemotiveerd te blijven.

Reden 2: Trainingsschema op maat

Online kun je de wereld aan trainingsschema’s vinden. Dat is natuurlijk hartstikke handig! Maar wat nou als je last hebt van een bepaalde blessure? Een standaard trainingsschema houdt geen rekening met jouw situatie en persoonlijke doelen. Een schema gemaakt door een personal trainer doet dit wel. Tijdens de kennismaking met jouw personal trainer stel je samen een schema op dat precies past bij jou. In dit schema kan zelfs rekening gehouden worden met jouw voorkeuren. Vind je bepaalde oefeningen helemaal de bomb of juist dodelijk saai? Je personal trainer neemt het mee in jouw persoonlijke schema!

Reden 3: Persoonlijke connectie

De derde reden is het grootste voordeel van personal training, maar ook meteen een uitdaging. Werken met een personal trainer is fijn omdat je werkt met een persoon! Tijdens de trainingen kun je een grapje met elkaar maken, je leert elkaar beter kennen en je trainer is ook jouw motivator. Dit is een uitdaging omdat je dus wel een trainer moet vinden waar jij een persoonlijke klik mee hebt. Als vrouw is het bijvoorbeeld vaak prettiger om ook door een vrouw getraind te worden. Plan altijd eerst een kennismaking in, zodat je weet of een personal trainer bij je past als persoon.

Reden 4: Je hoeft niet naar de sportschool

We kennen allemaal wel de sportschool om de hoek, vol zwetende krachtpatsers en ingewikkelde apparaten. Hoe schoon zijn die apparaten überhaupt, als je er goed over nadenkt? En dan hebben we het nog niet eens over de kleedkamers, waar privacy vaak ver te zoeken is. Als jij ook niet zo’n fan bent van de sportschool maar wel fit wilt worden is dit een goede reden om een personal trainer in te schakelen. Een PT is namelijk locatieonafhankelijk! Wil jij lekker sporten in de buitenlucht? Dan kan dat. Ook personal training aan huis is geen enkel probleem.

Reden 5: Doelen bereiken

Je bereikt je doelen sneller als je samenwerkt met een expert. Of het nu gaat om fit worden, spiermassa kweken of juist afvallen. Een personal trainer is hier op dagelijkse basis mee bezig en weet dus precies hoe jij op de beste en snelste manier je doelen kunt bereiken. Dit betekent niet dat het makkelijk zal zijn, je zult flink aan het werk moeten! Maar hoe gaaf is het om na een periode van hard werken ook echt de gewenste resultaten te zien? Wij kunnen je vertellen, dat voelt goed!

Heb jij er weleens over nagedacht om een personal trainer in te schakelen? Laat je reactie achter onder deze blog!

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met LET’S DO IT PT.