Veilig werken op 1,5 meter afstand 5 tips!

Veilig werken op 1,5 meter afstand: 5 tips!

Al maanden is de halve wereld in de ban van het coronavirus. In Nederland houden we dan ook al weken rekening met de 1,5 meter afstand en wordt er zelfs al gesproken over een “anderhalvemetersamenleving”. De 1,5 meter afstand is de belangrijkste maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook op de werkvloer is het belangrijk om ons aan deze maatregel te houden. Echter blijkt dit nog niet zo makkelijk te zijn, daarom geven wij in dit artikel 5 tips om te werken op 1,5 meter afstand!

Tip 1: Strepen op de vloer. De 1,5 meter afstand op de grond aangeven door middel van strepen is een goede maatregel om werknemers continu te herinneren aan de 1,5 meter afstand. Pas de strepen op de grond ook toe op plekken elders op kantoor, denk bijvoorbeeld aan bij het koffiezetapparaat.

Tip 2: Draag een houd afstand hesje. Met zo’n hesje ga je natuurlijk niet naar kantoor. De 1,5 meter afstand hesjes zijn dan ook meer geschikt voor beroepsgroepen die in het openbaar werken op drukke plekken. In de webshop van Houd-Afstand.com kan je de hesjes bestellen.

Tip 3: Zorg voor plexiglas tussen de werkplekken. Om te voorkomen dat medewerkers elkaar besmetten is het belangrijk om tussenschotten te plaatsen tussen de werkplekken. Meestal wordt er gekozen voor plexiglas. 

Tip 4: Afstand houden ook tijdens het reizen. Komen collega’s normaliter met meer dan 2 personen in één auto naar het werk? Dan moeten ze nu apart gaan rijden om de kans op verspreiding van corona binnen het bedrijf tegen te gaan. Eventueel kan je ook in de (bedrijfsauto)auto voor afscheidingen zorgen. Vooral bij bedrijven in de bouw wordt dit veel ingezet.

Tip 5: Pauzes in kleinere groepen. Als bedrijf is het verstandig om de pauzes in kleinere groepen te verdelen. Indien mogelijk kan ook het uitbreiden van de kantine een optie zijn om toch de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Dat betekent in de kantine 1 stoel per 2 meter.