Uitvaartverzekering voor kinderen

Uitvaartverzekering voor kinderen

Van nature kiest de mens het liefst voor zekerheid. Nu is dit niet de plek om allerlei voorbeelden aan te halen, maar dat u zich voor van alles kunt laten verzekeren, dat zegt eigenlijk al voldoende… Er is in het leven echter één zekerheid waaraan niemand ontkomt. En dat is de dood. Maar natuurlijk denkt u daar liever niet aan wanneer u uw pasgeboren baby in de armen heeft. En uiteraard denkt u op zo’n moment alleen aan dit bijzondere, prille leventje en komt het niet in u op om uw zoontje of dochtertje te laten verzekeren voor de kosten van een uitvaart.

Gelijk heeft u! Geniet van alles in het leven en in het bijzonder van uw kinderen. Maar toch kan het geen kwaad om een uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. De kosten daarvan zijn te verwaarlozen, en u doet uw kind er een groot plezier mee. Dat leggen we u hieronder uit.

Doe uw kind een groot plezier en vraag een uitvaartverzekering aan

Sluit een uitvaartverzekering af voor uw kind. Natuurlijk kunt u uw zoon of dochter ook op uw eigen polis laten bijschrijven, maar deze komt dan te vervallen als uw kind 21 jaar is geworden. Hij of zij zal dan een eigen uitvaartverzekering moeten afsluiten. Aangezien uitvaartverzekeringen duurder worden naarmate de leeftijd toeneemt, kunt u het beste direct een eigen verzekering afsluiten voor uw kind. U betaalt daarvoor maandelijks een paar euro premie. Uw kind kan deze vervolgens vanaf het 21e levensjaar van u overnemen. En dat tegen dezelfde premiekosten en voorwaarden! Doe uw kind daarom alvast een groot plezier en vraag vandaag nog een ‘kinderen uitvaartverzekering’ aan.

Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

Moet u sowieso uw kind laten verzekeren tegen de kosten van een uitvaart? Nee. Dat bent u nooit verplicht. Maar verstandig is het wel.

Wat als ik een verzekering tegen uitvaartkosten niet kan betalen?

Zit u elke maand krap bij kas omdat u geen vast inkomen heeft of in de uitkering zit? Een uitvaartverzekering voor kinderen is niet duur. Dit kost u hooguit 5 euro per maand. Maar we kunnen het voorstellen dat voor sommige gezinnen met meerdere kinderen zelfs die paar euro extra per maand niet op te brengen zijn. In dat geval kunt u ook kiezen voor een gratis verzekering. Daar leest u hieronder meer over.

Gratis uitvaartverzekeringen

Als u geld wilt besparen kunt u kiezen voor een gratis uitvaartverzekering voor kinderen. In dat geval laat u uw kind eenvoudigweg gratis meeverzekeren op uw eigen uitvaartpolis. Meestal betaalt u dan geen extra premie (uitvaartverzekeraars hanteren verschillende voorwaarden – deze verzekeringsvoorwaarden staan in uw polis) en zijn de kosten voor een kinderuitvaart toch gedekt.

Let op: Deze dekking komt automatisch te vervallen wanneer uw zoon of dochter de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt. Toch zijn er veel redenen om toch te kiezen voor een betaalde uitvaartverzekering voor kinderen.

Voordelen betaalde verzekering

De premies van een betaalde uitvaartverzekering zijn erg laag. Voor maar een paar euro’s per maand is uw kind verzekerd tegen de hoge kosten van een uitvaart. Want kinderen leven (statisch gezien) langer dan volwassenen. Risico’s zijn er voor de uitvaartverzekeraar daarom nauwelijks, vooral niet wanneer de verzekerde een jong kind betreft. Uw kind kan vanaf het 21e levensjaar de verzekering overnemen. Bij een betaalde uitvaartverzekering blijven de kosten voor hem of haar laag. Immers, er is al 21 jaar lang premie betaald.