Tips om gezonder te eten

Tips om gezonder te eten

Gezonder eten. We zouden het allemaal wel willen, maar het is niet altijd even makkelijk. Meestal is het lekkerste eten namelijk ongezond, en gezond eten niet heel lekker. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Daarom geven we in dit artikel tips om gezonder te kunnen eten, op een lekkere manier.

Tip 1: Groenten die je lust

Iedereen weet dat groenten erg gezond zijn. De meeste mensen vinden groenten echter niet lekker. Toch zijn er altijd wel een paar groentes die je lust of zelfs lekker vindt. Maak voor jezelf dus een lijstje met deze groenten. Weet je niet goed welke groenten je lekker vindt, probeer dan verschillende groenten uit. Probeer ook groenten die minder bekend zijn, en bereid ze op verschillende wijze. Zo kun je groenten bakken of koken, en experimenteren met verschillende kruiden. De bereidingswijze kan namelijk een groot verschil maken in de smaak van groenten! Puur zijn de meeste groenten namelijk niet te eten, maar een lekker sausje kan bijvoorbeeld al wonderen doen.

Heb je een aantal groenten gevonden je lekker vindt of in ieder geval lust? Dan kun je deze groenten extra vaak gebruiken in je maaltijden. Bij veel maaltijden maakt het namelijk niet uit welke soort groenten je erbij eet, zolang je het zelf maar lekker vindt!

Tip 2: Beperk suiker

Net zoals iedereen weet dat groenten gezond zijn, weet ook iedereen wel dat suiker ongezond is. Probeer suiker dus zoveel mogelijk te beperken. Maar je iets klaar waarbij suiker in het recept zit? Gebruik dan wat minder dan op het recept staat. Ook kun je alternatieven gebruiken. Stevia is bijvoorbeeld een goede suikervervanger!

Tip 3: Puur eten

De volgende tip is om voor eten te kiezen dat zo min mogelijk bewerkt is. Hoe minder ingrediënten er op de verpakking staan, hoe gezonder het eten vaak is. Zaken als fruit, groenten, aardappelen, eieren en bruine rijst zijn vrij puur.

Tip 4: Feel Good Kitchen

Eten dat je besteld is vaak ongezond. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Bij Feel Good Kitchen kun je namelijk gezonde verse maaltijden bestellen. Wel het gemak, niet al het vet!