Stoppen met roken 10 voordelen

Stoppen met roken? 8 voordelen!

Stoppen met roken heeft altijd zin. Wist je bijvoorbeeld dat na 24 uur de eerste positieve effecten voor je lichaam meetbaar zijn? Roken is dodelijk, dat weet vrijwel iedereen. Maar weet je ook precies wat de voordelen zijn van stoppen met roken? In dit artikel hebben wij 8 voordelen voor je op een rijtje gezet!

Voordeel 1. Bespaar enorm veel geld

Roken is tegenwoordig enorm duur, als je 6 sigaretten per dag rookt en stopt, dan zal je ongeveer 50 á 60 euro per maand besparen. In een half jaar is dit al ruim 350 euro. Als je het doorrekent naar een jaar meer dan 700 euro.

Voordeel 2. Meer smaak

Als je rookt dan ruik en proef je minder, na een maand niet roken wordt je smaak en geurvermogen langzaam beter. Op termijn zal je merken dat je een betere smaak krijgt.

Voordeel 3. Betere conditie

Rokers hebben krijgen minder zuurstof in hun bloed, waardoor zij sneller moe worden. Stoppen met roken zorgt ervoor dat je conditie een stuk beter wordt. Je zult binnen slechts drie dagen al merken dat je beter en meer adem kan halen. Wat zorgt voor meer energie!

Voordeel 4. Mooiere tanden

Rokers krijgen meer last van tandplak, raakt het tandvlees sneller ontstoken, krijg je meer aanslag op je tanden en kunnen je tanden sneller verkleuren. Na twee weken wordt je mond al een stuk gezonden, waardoor je gebit er stralender uit komt te zien.

Voordeel 5. Beter seksleven

Door roken kan je minder zin in seks krijgen. Dit is uit onderzoek gebleken. Zo hebben (jonge) mannen die roken vaak erectieproblemen, waardoor er minder van terecht komt als je wel zin hebt. Stoppen met roken is dus goed voor je seksleven.

Voordeel 6. Frisse adem

Veel niet-rokers in de omgeving van rokers irriteren zich regelmatig aan de rookgeur. Zowel de adem die naar rook stinkt als de kleding van rokers zijn echt niet fris om te ruiken als niet-roker.

Voordeel 7. Mooiere huid

Nadat je stopt met roken verbeterd de doorbloeding van de huid direct.  Zo zie je er vaak al snel gezonder en frisser uit. Rokers zien er vaak grauw uit en krijgen sneller rimpels.

Voordeel 8. Vruchtbaarder

Bij rokende vrouwen duurt het vaak langer voordat ze zwanger raken. Roken vermindert namelijk de vruchtbaarheid. Mocht je toch zwanger zijn dan moet je ook stoppen, want roken is erg slecht voor een ongeboren baby. Net als vrouwen lijken ook mannen die roken minder vruchtbaar te zijn. Daarnaast kan roken ook erectieproblemen geven, waardoor het sowieso al moeilijker wordt om een kind te verwekken.

Overtuigd om te stoppen? Dan heb je stoppen met roken medicijnen, maar je kan het ook proberen zonder. Als je het maar graag genoeg wilt, dan is het gemakkelijker dan je denkt!