Speel tijdig op problemen en gevaarlijke situaties in

Speel tijdig op problemen en gevaarlijke situaties in

Iedereen hoopt in goede gezondheid oud te worden. Helaas is dit niet iedereen gegund. Ouder worden betekent voor sommige mensen helaas ook dat zij fysiek (sterk) achteruit gaan. Dit hoeft niet alleen zo te zijn bij ouderdom, want helaas kan iedereen ziek worden. Ziekte en ouderdom zijn altijd moeilijk, maar gelukkig leven wij in een maatschappij waar veel problemen beter dan ooit kunnen worden voorkomen, opgevangen of behandeld.

U kunt hier zelf ook een waardevolle bijdrage aan leveren. Wij vertellen u graag hoe, maar zeggen daar direct bij: leuk is het niet altijd. Het kan voor u moeilijk zijn en u met de neus op de feiten drukken. Toch kunt u iets hebben aan de tips in deze blog. Het is misschien moeilijk te accepteren dat u iets mankeert, ziek bent of lijdt aan ouderdomskwalen. Maar is dit het geval, dan verdient u het toch om goed voor uzelf te zorgen? Het nemen van de juiste beslissingen of voorzorgsmaatregelen maakt hier onderdeel van uit.

Maak het uzelf zo eenvoudig mogelijk

Wanneer uw gezondheid niet optimaal is, is het zaak om het uzelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat geldt natuurlijk ook binnenshuis. Creeer voor uzelf een situatie waarin u zo eenvoudig en comfortabel mogelijk kunt leven. Waar in huis bevinden zich obstakels of andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat u beperkt wordt in bijvoorbeeld uw bewegingsvrijheid? Laat drempels weghalen, breng waar nodig extra houvast aan (in de vorm van handgrepen) en zorg voor andere modificaties in huis.

Ondersteun uw mobiliteit

Mobiliteit is belangrijk. Belangrijk voor onafhankelijkheid en belangrijk om de dingen te kunnen blijven doen die u wilt en moet doen. Een gebrekkige mobiliteit kan uw geluk negatief beïnvloeden. Ervaart u dit? Dan is het mogelijk een goede beslissing om te investeren in een scootmobiel. Dankzij een scootmobiel worden alledaagse dingen die nu misschien moeilijk of onmogelijk voor u zijn, ineens weer een optie. Denk aan het zelfstandig doen van boodschappen, even lekker de stad in gaan of een vriend/vriendin in de buurt bezoeken.

Zorg dat er altijd hulp is

Het laatste dat u wilt wanneer u problemen hebt met uw gezondheid, is dat u er helemaal alleen voor komt te staan op een moment waarop dit niet wenselijk is. Zorg dan ook dat er altijd voldoende hulp voor u aanwezig is. Dit betekent natuurlijk niet dat iemand u 24 uur per dag in de gaten moet houden, maar wel dat u iemand in kunt schakelen wanneer u problemen ervaart of er calamiteiten optreden. Dit kunnen eenvoudige oplossingen zijn, zoals een draagbare alarmknop of een eenvoudig te bedienen telefoon die u altijd bij u draagt om vaste contactpersonen mee te kunnen bereiken. Zorg er ook altijd voor dat deze contactpersonen de sleutel van uw woning hebben.

Zorg voor de juiste hulpmiddelen bij calamiteiten

Er zijn tegenwoordig zeer goede mogelijkheden om adequate hulp te ontvangen tijdens gevaarlijke of zelfs levensbedreigende situaties. Hebt u bijvoorbeeld hartproblemen, of wilt u dat u – of eventuele andere familieleden – zo goed mogelijk geholpen kunnen worden wanneer u of iemand anders thuis wordt getroffen door een hartaanval? Dan kunt u een AED kopen. Hiermee is er thuis altijd een defibrillator bij de hand. Een apparaat dat u hoopt nooit nodig te hebben, maar dat levens kan redden