Past jouw zorgverzekering nog bij jouw situatie

Past jouw zorgverzekering nog bij jouw situatie? Kijk kritisch naar premies én dekkingen

Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeringen hun premies voor 2020 bekend. Vanaf dat moment is het voor verzekerden mogelijk de overstap te maken naar een andere verzekering. Een belangrijke keuze, maar hoe maak je de juiste? Een mogelijkheid is een online zorgvergelijker raadplegen.

Ook volgend jaar gaat de zorgpremie weer omhoog. Het kabinet verwacht een stijging van de premie met ruim drie euro per maand. Daarnaast gaat de korting op de collectieve zorgverzekeringen omlaag. Waar verzekeraars eerst kortingen tot 10 procent mochten geven, mag dat vanaf 2020 nog maximaal 5 procent zijn. Dat betekent dat iemand met een zorgverzekering afgesloten via de werkgever, vakbond of vereniging straks minder voordelen heeft.

Eigen risico gelijk

Aangezien het overgrote deel van de Nederlanders bij een collectieve zorgverzekering zit, gaan veel mensen een hoge premiestijging ervaren. Dat maakt het verschil tussen een gewone polis en de collectieve zorgpolis een stuk kleiner. Er is echter ook goed nieuws te melden. Zo wordt de basisverzekering uitgebreid, gaat de zorgtoeslag omhoog en blijft het eigen risico met een bedrag van 385 euro gelijk.

Premies en dekkingen verschillen

Maar de verwachting is ook, dat de aanvullende verzekeringen – voor bijvoorbeeld de tandarts – minder uitgebreid worden. Al deze veranderingen maken een overstap naar een andere zorgverzekering interessant. Maar hoe maak je de juiste keuze? Niet alleen de premies van verzekeraars verschillen, ook de dekkingen. Het kan daarom geen kwaad om eens goed te kijken naar alle mogelijkheden. Misschien is er een verzekering die beter aansluit bij jouw situatie, en daarnaast ook nog eens goedkoper is. Want wat het afgelopen jaar voor jou de beste keuze was, hoeft dat dit jaar niet te zijn.

Gebruik een vergelijker

Het vergelijken van zorgverzekeringen heeft altijd zin. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is jaarlijks zo’n 300 tot 400 euro. Daarnaast zijn er zoveel verschillende zorgverzekeringen, dat er altijd wel één te vinden is die echt goed aansluit bij jouw wensen. Een goede en betrouwbare vergelijkingswebsite kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Je vult je wensen in en krijgt direct de beste resultaten te zien. Makkelijker wordt het niet.