Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering? Hier moet je op letten!

Het einde van het jaar is weer in zicht en dit betekent dat we weer massaal zullen gaan overstappen van zorgverzekering. Waar we vroeger in veel mindere maten overstapten, zien we dit cijfer inmiddels al jaren stijgen. Dit komt met name doordat het overstappen gemakkelijker is en daarnaast weten ook steeds meer mensen dat het daadwerkelijk geld scheelt om over te stappen. Nu is de kans dus ook best groot dat jij binnenkort zal overstappen van zorgverzekering. Omdat deze kans relatief groot is, willen we je in deze blog alvast enkele tips geven omtrent het overstappen.

Vrije zorg?

Vroeger was vrije zorg vanzelfsprekend. Anno 2021 is dit echter niet meer zo! Zorgverzekeraars doen er namelijk alles aan om de goedkoopste te zijn. Het niet aanbieden van vrije zorg is dan ook een van de nieuwere technieken om een goedkopere zorgverzekering aan te bieden. Er wordt slechts met een beperkt aantal ziekenhuizen een contract gesloten voor de zorg. Hierdoor kun je niet meer in iedere zorginstelling in Nederland terecht voor jouw zorg. Dit geeft je een stuk minder vrijheid, maar toch kiezen veel mensen hier wel voor. Dit komt omdat je een significant lager bedrag betaalt voor een zorgverzekering waarin geen vrije zorg zit dan voor een zorgverzekering met 100% vrije zorg. Let hier overigens wel goed op tijdens het afsluiten van de zorgverzekering. Dit wordt vaak niet duidelijk vermeld maar kan voor jouw zorg in het nieuwe jaar wel erg belangrijk zijn.

Hoe overstappen?

Het overstappen van zorgverzekering doe je natuurlijk om verschillende redenen. Zo kan het zijn dat je een ander zorgpakket nodig hebt, je ontevreden bent over je huidige verzekeraar of je simpelweg geld wilt besparen! Je vindt de nieuwe verzekering die het beste aansluit bij jouw overstap reden over het algemeen op een vergelijkingssite of via een onafhankelijke adviseur. Het lastige van de vergelijkingssites is dat je nooit 100% zeker kunt weten of de vergelijkingssite wel onafhankelijk is. Je kunt in dit geval vaak beter gebruik maken van een onafhankelijke adviseur van een partij als Dyme. Je weet dan zeker dat de persoon die je helpt bij het afsluiten van jouw zorgverzekering enkel het beste met jou voor heeft!