gezond ontbijt

Onze tips voor een gezond ontbijt

Je begint je dag met het ontbijt en daarom wil je natuurlijk een heerlijk en gezond ontbijt om je dag goed te beginnen. Een gezond ontbijt verzinnen kan nog wel eens lastig zijn. Onderstaande tips zullen je vast helpen om een heerlijk ontbijt samen te stellen dat ook nog eens gezond en goed voor je is.

Maak het ontbijt koolhydraatarm

Onze eerste tip is om het ontbijt koolhydraatarm te maken. Koolhydraten kunnen namelijk zwaar op de maag liggen en daarom niet altijd fijn om de dag mee te beginnen. Of je nu een koolhydraatarme dieet volgt of gewoon wat lichter wilt beginnen in de ochtend, een koolhydraatarm ontbijt is sowieso aan te raden.  Koolhydraten zitten voornamelijk in muesli en ontbijtgranen veel, dus laat deze weg bij je ontbijt als je een koolhydraatarm dieet wilt volgen. Pak in plaats daarvan een schaaltje yoghurt, lekker veel fruit of een goede smoothie.

Eiwit is belangrijk

Eiwitten zijn dan wel weer goed om je dag mee te beginnen. Gelukkig zitten eiwitten in veel voedingsmiddelen. Zo kun je al veel eiwitten halen uit een schaaltje yoghurt of een glas melk, maar ook uit een lekker eitje met een beetje kaas en zalm. Probeer onderzoek te doen naar waar veel eiwitten in zitten en wat je hier lekker van vindt. Daar zul je sowieso een goed ontbijtje mee kunnen maken. De dag met eiwitten beginnen zorgt voor veel energie.

Maak een groene smoothie

Een groene smoothie is natuurlijk ook altijd een goede manier om je dag te beginnen. Veel mensen vinden groene smoothies er vies uitzien, maar ze zijn gelukkig niet altijd vies. Ze gaan er al snel groen uitzien als je bijvoorbeeld spinazie gebruikt. Onze tip is om de spinazie te combineren met lekker veel zoet fruit zoals appel of mango. Dan krijg je meteen veel groentes en fruit binnen en kun je je dag goed beginnen.