Moet ik echt aan een rollator

Moet ik echt aan een rollator?

Het lopen met een rollator; je denkt al snel aan een sloffende bejaarde die met een krakkemikkig metalen ding vooruit kruipt. Niet heel gek dus, dat veel mensen zich schamen voor het gebruiken van een rollator. Want zeg nou zelf: Je wil toch niet zelf worden bestempeld als diezelfde bejaarde?

Natuurlijk heeft het lopen met een rollator zijn voordelen. Met name het vergroten van je stabiliteit en mobiliteit maken de rollator tot een prima hulpmiddel. Dat neemt natuurlijk nog steeds dat suffe beeld van een rollator niet weg. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel voor mensen die wel willen, maar niet dit beeld willen oproepen.

Een rollator waarmee je gezien mag worden

Ja, ze zijn er echt wel! Een aantal fabrikanten heeft echt wel geluisterd. Met hippere en strakkere modellen wordt dat imago van de suffe rollator in een klap weggevaagd. Bijna iedereen denkt bij een rollator meteen aan de ouderwetse, stalen rollator die er ook een tikje goedkoop uitziet. Dat is nu wel echt onderuit gehaald door een aantal vooruitstrevende fabrikanten. De nieuwe generatie rollators, zo kunnen we ze wel noemen. Deze zijn gemaakt van nieuwe materialen, zoals aluminium en carbon. Niet alleen veel mooier, maar ook veel fijner qua gebruik! Het stalen mandje is bij deze nieuwe rollators vervangen door een mooie stoffen tas, die vaak ook nog los van de rollator kan worden gebruikt.

Een rollator die er echt mag zijn is de Topro Troja 2G. Voorzien van alle gemakken en de beste kwaliteit. Het nadeel is dan weer dat deze nieuwe, betere rollators ook een stukje duurder zijn. Gelukkig biedt Roll & Go hier uitkomst. Tegen een vast, laag bedrag per maand kunt u een toprollator als de Topro Troja 2G gebruiken, zonder poespas.

mooie rollator

Hoe kies ik een nieuwe rollator?

De keuze in rollators is tegenwoordig enorm. Er zijn een paar dingen die erg belangrijk zijn als je een rollator uitkiest. Onder andere of je de rollator alleen binnen of ook buiten gaat gebruiken, je lengte en of je hem vaak mee wil nemen in de auto spelen een rol. De drie belangrijkste punten om op te letten bij een rollator:

  • Het gewicht van de rollator; carbon rollators zijn extra licht.
  • De hardheid van de banden; zachtere bannen zijn comfortabeler buiten
  • De inklapmogelijkheden; sommige rollators kunnen dubbel opklappen, terwijl ouderwetse modellen vaak niet zelfstandig kunnen blijven staan