liposuctie

Liposuctie, wat is het en is het iets voor jou?

Liposuctie is een term die we de afgelopen jaren meer en meer langs horen komen. Dit komt omdat liposuctie een vakterm is uit de plastische chirurgie. Waar er rondom plastische chirurgie vroeger nog een taboe hing, zijn deze vormen van chirurgie steeds toegankelijker en bespreekbaarder geworden. Liposuctie is een van de meest voorkomende vormen van plastische chirurgie en komt dan ook steeds meer voor. Juist hierom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over liposuctie!

Wat is liposuctie?

Bij liposuctie worden ongewenste vetophopingen van het lichaam verwijdert. Hierbij wordt niet alleen het overtollige vet verwijderd, maar worden ook de vetcellen verwijderd. Doordat de vetcellen ook verwijderd worden zal de kans op een nieuwe vetophoping op dezelfde plek erg klein zijn. Je zult dus zowel op de korte termijn als op de lange termijn veel minder last hebben van vetophopingen! Dit maakt de behandeling dan ook zo populair. Het is geen behandeling waar je iedere paar jaar voor terug hoeft te komen. De liposuctie kan overigens op verschillende plekken van het lichaam plaatsvinden. De liposuctie buik is veruit de populairste ingreep, maar de ingreep kan ook plaatsvinden in de benen, billen, dijen, bovenarmen en kin.

Is liposuctie iets voor jou?

Of liposuctie iets voor jou is, dat is een vraag die wij niet voor je kunnen beantwoorden. Het antwoord zal namelijk per persoon verschillen. Wat we wel graag doen is het geven van advies rondom deze vraag! We willen je in ieder geval meegeven dat je ontzettend goed moet nadenken over de uitvoering van een dergelijke ingreep. Dit komt omdat het uitvoeren van niet-natuurlijke ingrepen op het menselijke lichaam altijd een mentale impact achter zal laten. Het kan zo zijn dat je in eerste instantie enorm blij bent met je ingreep, maar deze blijdschap enkele weken later wegtrekt omdat je het niet op eigen kracht hebt kunnen bereiken. Dit risico zal echter heel klein zijn als je echt graag de ingreep wilt laten uitvoeren. Indien je echt je best hebt gedaan om op natuurlijke wijze deze vetophopingen te laten verdwijnen maar dit je op geen enkele manier lukt, dan is liposuctie misschien wel de beste optie. Je zult je na de ingreep weer gezonder voelen en tevredener over je eigen lichaam kunnen zijn.