Intermittent fasting

Intermittent fasting gebruiken voor een gezonde manier van afvallen

Zoek je een manier om op een gezonde manier af te vallen? Dan raden we aan om eens intermittent fasting te proberen. Intermittent fasting is een bepaalde manier van eten dat voor veel mensen geholpen heeft met afvallen. Je eet alsnog genoeg en gezond en bent daardoor op een gezonde manier aan het afvallen. Door intermittent fasting kun je makkelijker afvallen en zul je geen spiermassa kwijtraken want je bent alsnog gezond aan het eten en bewegen. Hieronder vertellen we je meer over intermittent fasting en geven we je een tip voor een goede informatiebron.

Hoe werkt intermittent fasting?

Bij intermittent fasting, zoals de naam al doet vermoeden, zijn er periodes op de dag waarop je gaat vasten. Dat betekent dat je dan niet mag eten en alleen water mag drinken. Bij intermittent fasting geld vaak de 16/8 regel. Dat betekent dat je 8 uur op een dag mag eten en de overige 16 uur moet je vasten. In deze 8 uur is het natuurlijk wel de bedoeling dat je gezond blijft eten, maar ook belangrijk dat je genoeg eten binnen krijgt voor de rest van de dag.

Het beste kun je je vastschema aanpassen aan je slaapschema. Als je 8 uur van de 16 aan het slapen bent, kun je toch niet eten. Slaap je bijvoorbeeld tot 8 uur in de ochtend, kies er dan voor om van 12 tot 20 uur in de avond te eten. Vanaf 20 uur in de avond tot je wakker wordt de volgende ochtend mag je dan niet eten.

Leer meer over intermittent fasting en andere hulpmiddelen voor afvallen bij Zero3

Wil je meer informatie over intermittent fasting, bijvoorbeeld tips of informatie over lekkere recepten, of zoek je toch een ander hulpmiddel bij het afvallen? Dan raden we aan een bezoekje te brengen aan Zero3.nl. Hier kun je veel handige en leuke informatie vinden over intermittent fasting en andere dieetvormen.