Hoe zorg je nou écht voor een dat je geen kater krijgt

Hoe zorg je nou écht voor een dat je geen kater krijgt?

We zijn er allemaal geregeld geweest, die ochtend dat we wakker worden en enorm veel last hebben van die enorme kater. En daar hebben we dan vervolgens de rest van de dag nog last van. Er gaan veel verhalen rond over hoe je die kater kunt voorkomen. Maar welke werken en nou echt en waarom? Wij geven je er een paar die je bij de volgende stapavond direct toe kunt passen.

Sporten op je brakke dag

Dit zal waarschijnlijk het laatste zijn waar je zin in hebt, maar sporten de dag nadat je hebt gedronken werkt zonder twijfel tegen je kater. Je wordt er energiek van en tegelijkertijd worden er endorfines in je lichaam aangemaakt. Deze zorgen er niet alleen voor dat je een blijer gevoel krijgt, maar ze zorgen er daarnaast ook voor de pijn juist wordt onderdrukt, waardoor je weer minder last van de kater hebt.

Het drinken van water

Je hebt het vast en zeker al vaak genoeg mensen horen zeggen. Drink een glas water voordat je gaat slapen. Dat is absoluut goed om te doen, maar is vaak niet voldoende. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt en daarom is het dus goed om veel water te consumeren. Enerzijds is 1 glas water dan vaak niet genoeg om dit voldoende te balanceren en daarnaast is het ook weet niet verstandig om 5 glazen water te drinken voordat je gaat slapen.

Het beste is om over de hele avond wat water te drinken. Hoeveel precies is niet te zeggen, maar over het algemeen zou je na elk glas bier een glas water kunnen drinken.

Het nemen van een pijnstiller

Het is een bekende strategie om een pijnstiller te nemen nadat je hebt gedronken. Echter zijn er veel mensen die dit doen direct na het drinken en voordat ze gaan slapen. Dit is echter geen goed idee, want je lever is al enorm hard aan het werk. Dit is dus niet gezond voor je lichaam. Maar een paracetamol in de ochtend nadat je hebt geslapen kan wel. Ook dit zal ongetwijfeld helpen tegen je kater. Wel wordt het aangeraden om aspirine te vermijden, omdat daar acetylsalicylzuur in zit, wat slecht is voor de lever en nieren.

Slapen slapen slapen

Dit is makkelijker gezegd dat gedaan nadat je veel alcohol hebt gehad. In slaap vallen is vaak geen probleem, maar goed doorslapen wordt al snel lastiger. Zorg ervoor dat je in een goede omgeving bent waar je nog zo diep mogelijk kunt slapen en prima door kunt slapen in de ochtend.

Kijk voor nog meer tips op deze site https://thehealthissue.nl/lifehacks/anti-kater-tips/. Wanneer je de verschillende adviezen met elkaar combineert zal jouw kater gegarandeerd minder heftig zijn en kun je er misschien nog wel een productieve dag van maken!