juiste zorgverzekering

Hoe vind je de juiste zorgverzekering?

Het is alweer december 2020. Dit betekent dat je nog maar even kan overstappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021. Het kan zo zijn dat de premies en polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar veranderd is. Het is dan ook handig om nog even te kijken wat je echt nodig hebt en de juiste zorgverzekering voor 2021 kan kiezen. Dit kan je doen door over een aantal dingen na te denken.

Basisverzekering

Iedereen in ons land is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Je kan kiezen tussen drie soorten:

  • Restitutiepolis, hierin heb je een volledige keuzevrijheid en maakt het dus niet uit naar welk ziekenhuis je gaat.
  • Combinatiepolis, hierbij heb je ruimte keuze. Wanneer je zorgkosten hoger zijn dan het tarief dat de verzekeraar met het ziekenhuis heeft afgesproken, dan is er een kans dat je een lagere vergoeding krijgt.
  • Naturapolis, hierin heb je een beperkte keuze en is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat waarmee jouw verzekeraar afspraken heeft.

Eigen risico

Elk jaar is het verplichte eigen risico anders. Je kan echter dit eigen risico zelf nog verhogen, zodat je maandelijkse lasten naar beneden gaan. Wanneer je verwacht weinig zorgkosten te hebben komen jaar, dan kan het dus ook interessant zijn om je eigen risico omhoog te doen. Wanneer je wel verwacht om bijvoorbeeld veel medicijnen nodig te hebben, dan is een laag eigen risico een aanrader.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de verplichte basisverzekering, die kosten voor noodzakelijke zorg dekt, kan je er ook voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten die kosten voor andere zorg kan dekken. Of je deze nodig hebt ligt weer aan de zorgkosten die je denkt komend jaar te hebben. Controleer altijd je huidige aanvullende zorgverzekering even voor komend jaar, het kan namelijk zo zijn dat bepaalde zorgkosten niet meer vergoed zullen worden.

Vind de goedkoopste

Wanneer je weet wat je precies wilt hebben kan je kijken of jouw huidige zorgverzekering nog wel de goedkoopste is. Dit kan je doen door je wensen in te vullen op www.zorgkiezer.nl. Hier zal je direct een overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Zo weet je zeker dat je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering kan vinden.