goedkoop gezond eten

Hoe kun je het beste goedkoop gezond eten

Het leven in een wereld waar het heel makkelijk is om snel, slecht, goedkoop te eten wordt het steeds lastiger om gezond te eten. Als je veel te doen hebt en weinig tijd over hebt om genoeg gezonde activiteiten in je leven te integreren. Als je dit combineert met het slecht eten zal je misschien al snel aan je lichaam zien wat de effecten zijn van deze ongezonde lifestyle. 

Supermarkt inkopen

Het begint bij de keuze van de supermarkten hier zitten verschillen in die best groot kunnen zijn voor de producten die u wilt aanschaffen. Merk producten zijn een stuk prijziger dan huismerken en dus zijn er ook supermarkten waar de producten meestal huismerken zijn.

Natuurlijk kun je ook je inkopen doen op aanbiedingen van de supermarkten en hierop je eten baseren. Dan kies je niet voor wat je wilt een maar dan kijk je naar de aanbiedingen wat je keuze is voor het eten. De plus folder is een goed voorbeeld van een duurdere supermarkt maar waar je met acties niet al te veel geld hoeft uit te geven. 

Wat is gezond eten precies?

Er zijn veel verschillende meningen over wat nou gezond eten is. Welk dieet het beste is om te volgen of welke voedingsstoffen nou wel gezond is en welke niet. Met de tientallen onderzoeken die elkaar het tegendeel bewijzen is het soms verwarrend om nou de juiste keuzes te maken in voedsel. 

Om één richting te kiezen die goed gebalanceerd is en niet opeens je hele voedsel ritme in de war schopt en wat ook makkelijk te volgen is met inkopen. Veel “lifestyle guru’s” raden aan om allerlei speciale soorten voedsel in te slaan wat erg prijzig kan zijn. Ook zijn “gezonde” opties in de supermarkt vaak duur hier is een goed voorbeeld vleesvervangers.

De schijf van vijf

Hier kun je zien hoeveel je van elk voedsel soort nodig hebt per dag om een gebalanceerd en gezonde maaltijden binnen te krijgen. Omdat het soms lastig is om te beginnen aan gezond eetgedrag raad het voedingscentrum aan om per “ongezonde” gewoonte een voedsel switch te maken naar de gezondere variant. 

Bron: Voedselcentrum