zorgverzekering kiezen

Hoe kies je een zorgverzekering? 3 tips!

Hoe kom je tot een keuze voor een zorgverzekering? Voor veel mensen is het een lastige vraag om te beantwoorden, met name omdat de prijs van de verzekering ieder jaar weer oploopt. Daarom is het allereerst van belang om te achterhalen of je recht hebt op zorgtoeslag, waarmee je de keuze voor een zorgverzekeraar wat makkelijk kunt maken. Er is vervolgens nog steeds sprake van een groot en gevarieerd aanbod, waardoor je op basis van een aantal tips tot een keuze kunt komen. Je kunt hierbij ten eerste denken aan de tip om te kiezen voor zorgverzekering vergelijken, waarmee je het aanbod van verschillende verzekeraars kunt bekijken. Hierbij gelden een aantal factoren, onder andere de prijs en het zorgaanbod.

Zorgaanbod

Niet iedere zorgverzekeraar biedt het hetzelfde pakket aan. Dit is allereerst van belang om te bekijken. Maak gebruik van een onafhankelijke website waarop je zorgverzekeraars kunt vergelijken met elkaar en achterhaal hierdoor wat het aanbod is. Vervolgens kun je bepalen wat voor zorg je graag wenst op te nemen in jouw zorgverzekering. Je kunt onder andere kiezen voor een tandartsverzekering. Daarnaast heb je recht op fysiotherapie, indien je hier voor kiest. Mocht je te maken hebben met mentale gezondheidsklachten, dan is het verstandig om een aantal behandelingen van een psycholoog te vergoeden en hiermee veel geld te besparen. Door een uitgebreid pakket aan zorg op te nemen, gaat de premie echter wel omhoog.

Eigen risico

Een van de manieren waarop je de premie laag kunt houden heeft te maken met het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico is, hoe lager de premie zal zijn. Het eigen risico heeft te maken met het bedrag dat je zelf zal moeten betalen bij een medische ingreep. Stel je voor dat jij je been breekt, dan wordt bijvoorbeeld een bijdrage van 385 euro door jezelf betaalt en wordt de rest vergoed door de zorgverzekeraar.

Prijs

De prijs die je moet betalen voor de verzekering is verschillend per persoon. Ten eerste hangt het hierin af van de keuzes die jij maakt bij het selecteren van jouw zorgaanbod. Hoe meer keuzes je maakt, wat betreft het samenstellen van een groot zorgpakket, hoe hoger de prijs als gevolg hiervan zal zijn. Het is mogelijk om de prijs die je uiteindelijk moet betalen bij de huidige zorgverzekering, te vergelijken met andere zorgverzekeraars. Wellicht is de prijs elders lager en is overstappen een verstandige keuze om te maken. De goedkoopste zorgverzekering van 2023 kun je vinden door goed te vergelijken.