boodschappen hacks

Handige boodschappen hacks

Elke dag dat ik boodschappen ga doen zie ik mensen om mij heen die boodschappen doen veel handiger kunnen aanpakken. Dus ik dacht ik schrijf het op en post het zo dat misschien mensen er wat aan hebben.

Verse producten

Alles wat in verpakkingen zit is vaak duurder!

Wat houd dit in, nou kijk naar appels die per vieren in een doosje met plastic komen of gewoon de losse appels naar het prijsverschil. Dit geldt ook voor aardappelen, uien en ga maar zo door. De losse variant is bijna altijd goedkoper en nog eens beter voor het milieu ook!

Voorgesneden producten zijn makkelijker maar veel duurder!

Het is misschien iets wat de meeste mensen wel weten maar hoe vaak ben je in de verleiding gekomen als je in albert heijn staat en je geen zin hebt om lang te koken. Het verschil lijkt klein maar gaat al snel optellen.

Merken

Is een merk nou echt lekkerder of niet?

Sommige mensen zweren erbij dat Coca-Cola anders smaakt dan huismerk cola, andere kunnen het verschil niet proeven. Het is in ieder geval duidelijk geworden over de jaren van onderzoek dat generieke producten zoals kaas, jam, mayonaise vaak uit dezelfde fabriek komen alleen een ander label krijgen. Met de prijsstijging van A-merken wordt het steeds aantrekkelijker om gewoon voor die huismerken te gaan. 

Bron: Nu.nl

Biologisch

Biologische producten kopen zijn vaak duurder maar als dit belangrijk voor jou is dan zou ik een aantal producten biologisch kopen en naar winkels gaan met een groot aanbod zoals de ekoplaza of de albert heijn. De producten waar je met biologisch kopen echt een verschil mee kan maken, in het het artikel van Dr. Axe hebben ze het over de producten die je niet en wel biologisch moet kopen.

Dit zijn de 14 producten die veilig zijn om biologisch in de winkel te kopen:

 1. Avocados
 2. Zoete Mais
 3. Ananas
 4. Kool
 5. Uien
 6. ingevroren doperwtjes
 7. Papayas
 8. Asperges
 9. Mangos
 10. Aubergine
 11. Kiwi
 12. Cantaloupe
 13. Bloemkool
 14. Broccoli

Aanbiedingen

Verzin je gerechten van de week met hulp van de actiefolder!

Veel supermarkten veranderen elke week van acties en hier kun je lekker gebruik van maken als je in het weekend gaat uitzoeken wat je die week wilt eten. Pak ook niet alleen de folder van de dichtstbijzijnde supermarkt maar probeer alle folders van supermarkten die bereikbaar zijn te bekijken. De Albert Heijn folder is bijna de belangrijkste, het is bewezen dat de acties van de albert heijn vaak het beste zijn!

Het gaat je niet alleen geld schelen maar ook tijd want nu ben je niet elke dag een halfuur aan het piekeren over wat je wilt eten.