lever reinigen

Gezonde tips om je lever te reinigen

Het is belangrijk om je organen in goede gezondheid te houden. Je lever reinigen op een gezonde manier is daar dus ook een voorbeeld van. Er zijn heel veel manieren waarop je dat kan doen. We bespreken die op deze plek allemaal even kort.

Citroensap drinken

Wie dagelijks wat warm water met citroensap drinkt, kan de lever schoon houden en de spijsvertering verbeteren. Doe dit op een lege maag voor optimaal effect. Dit kan al snel voor een betere stofwisseling zorgen. Een glas per dag is voldoende.

Gebruik meer avocado’s

De avocado heeft in recente jaren de wereld veroverd. Het is dan ook wel heel gezond. De vetten die erin zitten helpen de lever te beschermen. Zo kan je onder andere galactosemie ermee bestrijden, zo blijkt uit onderzoek. Dat is natuurlijk wel heel aantrekkelijk.

Vaker voor water kiezen

Misschien wel de gemakkelijkste manier om voor je lever te zorgen is het drinken van water. Met zes tot acht glazen per dag ben je goed voor je lever en je nieten. Het kan er ook aan bijdragen dat je net wat meer kan afvallen. Ook dat is natuurlijk een belangrijk pluspunt.

Geen verwerkt voedsel gebruiken

Geraffineerde suikers, bloem en vergelijkbare producten zijn niet goed voor de lever. Het zorgt ervoor dat je dik wordt omdat het op allerlei plekken in het lichaam wordt opgeslagen. Ook in de lever. Wanneer je deze stoffen dus niet binnen krijgt, kan dit proces zich ook niet voltrekken.

Vaker voor knoflook kiezen

Knoflook heeft niet de beste reputatie, vooral omdat de geur zo lang kan blijven hangen. Er zitten echter wel heel veel gezondheidsvoordelen aan knoflook. Zo kan het de leverfunctie verbeteren omdat er sporen van zwavel in zitten.

De best mogelijke groente

Nog een product dat misschien niet de beste reputatie heeft, is het spruitje. Terwijl daar voor de lever juist wel veel voor te zeggen is. Zo kan het dankzij de glucosinolaten het lichaam beschermen tegen gifstoffen die je ongemerkt binnenkrijgt.

Het gebruik van groene thee

Groene thee is door de jaren heen ook steeds populairder geworden. Dat komt doordat inmiddels wel bekend is dat hier ook wel heel veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Dat één van die voordelen het beschermen van de lever is, is misschien nieuw voor je.

Alles in 1 smoothie

Wil je het helemaal gemakkelijk maken voor jezelf? Dan is daar natuurlijk de ultieme oplossing voor. In dat geval is het vooral slim om één smoothie met deze producten te maken.