gemberthee gezond

Vijf redenen waarom gemberthee gezond voor je is

Gember is een specerij met een krachtige, sterke smaak. Dit goedje wordt tegenwoordig steeds vaker in producten verwerkt, zo ook in thee. Niet zo gek want deze specerij levert je ontzettend veel voordelen voor je gezondheid op. Deze stof wordt gewonnen uit de wortel van de gemberplant waardoor je ook gemakkelijk zelf een kopje verse gemberthee kan zetten. Wat voor gezondheidsvoordelen dat precies oplevert, lees je in dit artikel.

  1. Het is goed voor je darmen

Allereerst is gemberthee ontzettend goed voor je darmen en spijsvertering. Mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS) kunnen veel profijt hebben bij het drinken van gemberthee. Wanneer je dagelijks thee drinkt, zullen de symptomen afnemen. Dit geldt overigens ook voor andere toepassingen van gember, maar een kopje thee is gemakkelijk toe te passen in je dagelijkse eetpatroon.

  1. Je krijgt een betere eetlust

Je eetlust hangt samen met het vorige punt. Wanneer je spijsvertering en darmen beter werken door de gember, zal je ook een betere eetlust krijgen. Dat is fijn omdat je daardoor in een positieve cirkel terecht komt. Wanneer je meer eetlust krijgt, zal je stofwisseling versnellen. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de spijsvertering omhoog gaat. Door gember maak je namelijk meer maagzuursappen aan waardoor deze processen op gang komen.

  1. Misselijkheid en maagzuur

Gemberthee heeft een verzachtende werking voor de maag. Wie last heeft van maagzuur kan ontzettend veel baat hebben bij een kopje gemberthee. Dit zorgt er namelijk voor dat de zuren in je maag geblust worden. Gember neutraliseert het zuur en daarmee kan het ook misselijkheid en wagenziekte wegnemen. Sommige mensen die last hebben van reisziekte nemen voor de reis een kop gemberthee om misselijkheid te voorkomen.

  1. Je vetcellen worden aangesproken

Wie wat kilo’s wil verliezen, kan baat hebben bij gemberthee. Door het drinken van deze thee worden de vetcellen aangesproken. Dat komt omdat de spijsvertering omhoog gaat. Die spijsvertering zorgt er voor dat de vetverbranding wordt gestimuleerd.

  1. Vol gevoel

Naast het aanspreken van vetcellen is gember thee ook goed voor een vol gevoel. Het wordt daarom veel gebruikt door mensen die op dieet zijn. Gember lijkt in veel opzichten op eiwit omdat het zwaarder op de maag ligt en daardoor een voller gevoel geeft. Wanneer je eerder het gevoel hebt dat je vol zit, eet je minder. Niet zo gek dus dat je met gemberthee wat kilo’s kan verliezen.

Nadelen gember thee

Naast de vele voordelen van gember kent deze specerij ook nadelen. Allereerst is het af te raden om meer dan vier gram gember per dag binnen te krijgen. Daarnaast kan je beter opletten met thee wanneer je last hebt van hoge koorts of zwanger bent. Het is niet per se gevaarlijk, maar je kan het in dit geval beter vermijden. Het kruid zorgt er ook voor dat de werking van aspirine wordt verstoord. Drink dus geen gemberthee wanneer je net een aspirine hebt ingenomen.