Een yogagroepje starten

Een yogagroepje starten, wat heb je daarvoor nodig?

Wil je graag een eigen yogagroepje starten? Wat een leuk idee! Samen yoga-en is immers veel leuker en fijner dan alleen. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig om met jouw groepje yoga te kunnen beoefenen? We helpen je op weg!

Basis benodigdheden en afspraken

Ga je een groepje starten met vrienden en kennissen met als doel om samen je yoga oefeningen uit te voeren? Dan heb je minder yogaspullen nodig dan wanneer je een studio gaat opzetten.

Tip: maak afspraken met je groepsgenoten over verwachtingen en spullen. Het kan handig zijn om yogamatten en meditatiekussens op de locatie te hebben liggen. Deze kan je dan bijvoorbeeld gezamenlijk aanschaffen. Net als eventuele props zoals yogablokken, strips en bolsters. Het is raadzaam om deze basis benodigdheden bij de hand te hebben.

Professionele yogagroep opstarten

Wil je een professionele yogagroep opstarten, waarbij je als instructeur klanten ontvangt? Dan heb je een ruimere basis nodig. Klanten betalen er immers voor om in een goed ingerichte yogaruimte aan de slag te gaan.

Hiervoor heb je in elk geval het volgende nodig:

  • Yogamatten (kies voor stevige studiomatten, deze zijn allround en gaan lang mee).
  • Meditatiekussens
  • Bolsters
  • Yogablokken (reken erop dat iedere cursist er 2 tegelijkertijd moet kunnen gebruiken)
  • Dekentjes

Dit is de basisuitrusting die je bij elke yogavorm nodig hebt. Afhankelijk van het soort yoga kan je daarnaast bijvoorbeeld nog yogariemen, strips en oogkussentjes aanschaffen.

Let op: vergeet niet aan het schoonmaken en onderhoud te denken. Voor yogamatten heb je speciale sprays die je kunt gebruiken voor het reinigen. Zorg dat je dit ook voorradig hebt.

We wensen je veel plezier met je yogagroep! Namasté.