gezondheidsvoordelen sauna

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een sauna!

Dat het heerlijk is om in een sauna te gaan weten we allemaal wel. Maar wist je dat het ook verschillende gezondheidsvoordelen heeft? Welke dit zoal zijn, beschrijven we in dit artikel!

Mentale gezondheid

In een sauna gaan zorgt ervoor dat je mentaal even helemaal tot rust komt. Dit verlicht dus stress, wat positief is voor je mentale gezondheid. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een drukke baan hebt en daarnaast nog voor een gezin moet zorgen, kan stress een erg negatieve impact op je hebben. Ook zorgt een sauna ervoor dat je serotonine gehalte stijgt. Serotonine is een stofje in je lichaam dat er onder andere voor zorgt hoe je je voelt. Meer serotonine betekent dat je je eigen vrolijker voelt. Naast stressverlichting, is een sauna dus ook positief voor je stemming!

Lichamelijke gezondheid

Naast je mentale gezondheid is een saunabezoek ook goed voor je lichamelijke gezondheid. Zo verbetert het je immuunsysteem, en stimuleert het je bloedsomloop. Ook maakt je lichaam antistoffen aan als reactie op de warmte van de sauna. Hierdoor verhoogt je natuurlijke weerstand. Het regelmatig bezoeken van een sauna kan je dus beter bestand maken tegen verkoudheid. Wanneer je vaak verkouden bent, is het dus een slim idee om regelmatig in de sauna te gaan!

Een sauna werkt ook goed tegen spierpijn en andere soort pijntjes, doordat je lichaam volledig kan ontspannen.

Je huid

Een sauna kan ook bijdragen aan een beter uiterlijk. De warmte heeft namelijk een positief effect op je huid! Door het zweten wat je lichaam doet openen poriën zich en bloedvaten worden wijder. Hierdoor kan overtollig vuil zoals talg afgevoerd worden. Naast een reinigende werking, versterkt een sauna ook de beschermlaag van je huid.

Een sauna kopen

Om optimaal van de bovenstaande en diverse andere voordelen van een sauna te kunnen profiteren, is het handig om een eigen sauna in huis te hebben. Zo kun je er in wanneer je maar wilt, zonder dat je eerst naar een wellnesscenter hoeft te rijden! Je kunt bijvoorbeeld de infrarood sauna van elite wellness kopen. Deze werkt door middel van lampen. Ook verkopen zij Finse sauna’s die met hete stoom werken.