kurkuma

Dit moet je weten over kurkuma

Steeds meer mensen ontdekken de bijzondere specerij kurkuma. Dit kruid is dan ook niet meer weg te denken uit de keuken, zeker niet nu er steeds meer bekend wordt over de gezondheidsvoordelen. Wat is kurkuma precies, wat zijn de voordelen voor jouw gezondheid en hoe kun je dit in je gerechten verwerken? Hier lees je alles wat je moet weten over kurkuma!

Kurkuma: Indiaas superfood

Kurkuma is een specerij dat van oorsprong uit India komt. Het is te herkennen aan de opvallende gele kleur. Steeds meer mensen noemen kurkuma een superfood, maar het kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in tal van Indiase gerechten. Kurkuma is rijk aan natrium, kalium en curcumine: de veelzijdige werking maakt de specerij tot een bijzondere smaakmaker en supplement.

Kurkuma of curcumine?

Veel mensen denken dat kurkuma en curcumine hetzelfde is, maar dit is niet het geval. Curcumine is een ingrediënt van kurkuma en bevat zeer veel antioxidanten en is grotendeels verantwoordelijk voor de werking van kurkuma in het lichaam. Je kiest met kurkuma dan ook voor een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsel, ook wel vrije radicalen genoemd. Curcumine is daarnaast positief voor de darmfunctie: het helpt bij overtollig gas en een opgeblazen gevoel.

Ontdek groenlipmossel en andere superfoods

Als het gaat om superfoods is kurkuma zeker een van de meest bekende voedingsmiddelen. Heb je wel eens gehoord van groenlipmossel? Dit is een relatief onbekend maar zeer hoogwaardig supplement. Dit mosselsoort staat niet alleen bekend als ontstekingsremmend, maar ook door de helende werking bij artrose en artritis. Er zitten onder andere omega 3-vetzuren in groenlipmossel, maar ook furaan vetzuren en eiwitten. Groenlipmossel kopen kan gemakkelijk en snel online: je hebt de keuze uit meerdere vormen, zoals extract, droogpoeder of de groenlipmossel in zijn geheel. Ontdek waar jouw voorkeur naar uitgaat en schaf gemakkelijk en snel superfoods aan!