spring rolls maken

De lekkerste spring rolls maken met rijstpapier

Je eigen loempia’s maken is helemaal populair tegenwoordig. Je kunt er namelijk in doen wat je lekker vindt en dus ook het vlees of de groentes weglaten. Loempia’s, oftewel springs rolls kun je maken met rijstpapier.

Wat is rijstpapier?

Rijstpapier is een soort rijstvel en een mengsel van rijstmeel, zout en water. Dan wordt hier dun rijstpapier van gemaakt. Dit rijstpapier is erg goedkoop en te koop in vrijwel alle supermarkten. Door deze rijstpapier een tijdje in heet water te leggen, worden ze slap en kun je er dus ingrediënten in doen en dan dichtvouwen. Dan heb je je eigen loempia gemaakt.

Tips voor wat je in het rijstpapier kan doen

In rijstpapier, ook wel Nori genoemd, kun je eigenlijk van alles in doen. Je kunt er van maken wat je wilt. Je kunt er bijvoorbeeld garnaal of kip in doen, maar natuurlijk ook een stukje omelet. Daarnaast zijn groentes er ook altijd lekker in, bijvoorbeeld komkommer of kool. Frisse kruiden zoals munt, koriander of basilicum zullen de loempia dan nog lekkerder maken. Noedels of rijst maken de spring roll dan af en vullen deze ook op. Eigenlijk is het meer een wrap, aangezien het dan niet meer gefrituurd wordt. Pak er een lekker sausje bij en je hebt een gezonde en vullende maaltijd gemaakt.

Bezoek een Aziatische supermarkt voor het beste rijstpapier

Rijstpapier is vrijwel overal te koop. Je krijgt dan wel tientallen vellen voor een paar euro. Daar kun je dus zeker lang mee doen. Wij raden aan om een Aziatische supermarkt in de buurt te bezoeken. Hier vind je authentieke en dus het beste rijstpapier. Tegenwoordig hoef je niet eens meer op pad naar een Aziatische supermarkt, je kunt deze namelijk ook gewoon op het internet vinden. Hier bestel je het rijstpapier makkelijk en snel en dan kun je aan de slag als het geleverd is.