fysiotherapie roosendaal

De beste fysiotherapie in Roosendaal

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut in Roosendaal? Zoek niet verder. Voor de beste fysiotherapie in Roosendaal kan je terecht bij Praktijk Tuerlings. Maar wanneer moet je nou eigenlijk een fysio inschakelen? Bij welke klachten? En wat doet een fysiotherapeut precies? Wij vertellen het je in dit artikel, lees dus snel verder!

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is het behandelen van lichamelijke klachten. Zo kan een fysiotherapeut mensen behandelen die moeite hebben met bewegen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals: pijnlijke gewrichten, pijn in spieren, een (sport)blessure of een verkeerde houding. Door de juiste fysiotherapie behandeling zal het lichaam beter functioneren en kunnen de pijnklachten verminderen.

Wanneer een fysio inschakelen?

Als je lichamelijke klachten ervaart kan een fysiotherapeut in de meeste gevallen iets voor je betekenen. Bij lichamelijk klachten kan je er dus voor kiezen om fysiotherapie te nemen, echter wil dat niet altijd zeggen dat een fysiotherapeut de klachten kan verminderen of oplossen. Wel kan een een goede fysio je bij de eerste afspraak advies geven en uitleg geven over de klachten. Mochten de klachten daar hem of haar te behandelen zijn, dan wordt er een behandelplan gemaakt. Fysiotherapie kan de pijnklachten verminderen of verhelpen bij: sportblessures, revalidatie, chronische klachten, overbelasting en neurologische klachten.

Verschillende fysiotherapeuten

Voor de meeste lichamelijke klachten kan je terecht bij een algemene fysiotherapeut. Maar is er een andere behandeling nodig? Dan kan je kiezen voor een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben zich, door een aanvullende opleiding te volgen, gespecialiseerd in een specifieke behandeling, doelgroep of klacht. Hieronder hebben we een aantal soorten gespecialiseerde fysiotherapeuten op een rij gezet:

  • Manueel therapeut: deze fysio is gespecialiseerd in het beter laten bewegen en/of stabieler maken van gewrichten. Door manuele technieken toe te passen worden gewrichtsproblemen behandelt. Soms is het nodig om te kraken.
  • Kaakfysiotherapeut: deze specialisatie binnen de fysiotherapie zorgt ervoor dat gezondheidsproblemen die te maken hebben met spieren en gewrichten in het halsgebied, het hoofd en het kauwstelsel behandelend kunnen worden.
  • Sportfysiotherapeuten: deze fysio’s zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.
  • Bekkenfysiotherapeuten: zij zijn specialist in het behandelen van klachten in het gebied lage rug, buik en bekken.