beste foam roller

De beste foam rollers voor het verminderen van spierpijn

Als sporter krijg ik mijn oneerlijke deel van de pijnlijke spieren en stijfheid. Niets is te vergelijken met de pijn na een intense sessie in de sportschool. Toch moet ik toegeven dat ik vond dat mijn teamgenoten er dom uitzagen toen ze met hun foam rollers over de vloer rolden. Nou, na onderzoek naar het fenomeen, dat wordt ondersteund door personal trainers, massagetherapeuten, fysiotherapeuten en veel wetenschappelijk onderzoek, is het duidelijk dat foamrollers een slimme kosteneffectieve manier zijn om pijnlijke spieren te verlichten en eventuele stijfheid los te maken.

Foam rollers werken met behulp van een techniek die zelf-myofasciale release (SMR) wordt genoemd, wat in principe een mooie manier is om “zelf-massage” te zeggen. Je begint spierknobbels en strakheid te voelen wanneer de fascie die de spieren bedekt beperkt is. De foam roller verlengt de fascie. In principe is een foamroller een goedkope manier om een massage te krijgen waar en wanneer u die het meest nodig heeft.

Foam rollers zijn er in alle soorten en maten, maar de ideale maat is over het algemeen ongeveer zes centimeter in diameter en ongeveer 36 centimeter in lengte. Dit stelt u in staat om de meeste spiergroepen te bewerken en de roller te gebruiken bij trainingen. Als u dieper in de spieren wilt werken of als u zich wilt richten op knopen, dan zijn foam rollers met textuur een uitstekende oplossing. Terwijl de meeste rollers werken met behulp van de zwaartekracht (bijv. uw lichaam drukt op de roller om de masserende druk te produceren), zijn er verschillende handheld oplossingen die gemakkelijk in uw sporttas passen.

We moeten er rekening mee houden dat u uw gezondheidsspaarrekening (HSA) of flexibele uitgavenrekening (FSA) kunt gebruiken om een foam roller aan te schaffen. Sommige plannen vereisen dat u uw roller koopt bij een fysiotherapeut, chiropractor of andere medische professionals, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met uw leverancier voordat u koopt.

Conclusie over foam rollers

We hebben duizenden expert en klantenbeoordelingen en beoordelingen van tientallen verschillende modellen geëvalueerd voordat we de beste foam rollers kopen en kiezen. Uiteindelijk zijn de producten die in onze lijst zijn opgenomen gemakkelijk te gebruiken, effectief in het verlichten van de spieren, en duurzaam.