blessures van balsporters

De 4 meest voorkomende blessures van balsporters op een rij

Hoe leuk balsporten ook zijn, ze kunnen soms zorgen voor heel vervelende blessures. Als je een fervent (bal)sporter bent, is het daarom goed om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende blessures van balsporters. Zo kun je hier alert op zijn en jezelf waar mogelijk ertegen wapenen. Om je daarbij te helpen, hebben wij de 4 meest voorkomende blessures voor je op een rij gezet.

Blessures van balsporters 1: Knieblessures

Eén van de meest voorkomende blessures bij balsporters is de knieblessure. Bij een knieblessure is er sprake van letsel aan het kniegewricht. Dit letsel kan ontstaan door overbelasting of het maken van een verkeerde (draai)beweging. Sporters die last hebben van een knieblessure kunnen de knie niet goed strekken en buigen en ervaren een flink krachtverlies. De beste manier om een knieblessure te voorkomen, is regelmatig knie-oefeningen doen om de knie sterker te maken en de knie niet te overbelasten. Als je helaas al een knieblessure hebt opgelopen, dan kan fysiotherapie voor je knie je helpen om hier weer vanaf te komen.

Blessures van balsporters 2: Enkelblessures

balsporters

Bij sporten waarbij veel gerend wordt, zoals bij veel balsporten het geval is, is er een groot risico op enkelblessures. Een enkelblessure ontstaat wanneer men de enkel verzwikt, ofwel ‘door de enkel gaat’. Dit zorgt ervoor dat de enkelbanden overrekken en beschadigd raken. Als gevolg daarvan wordt de enkel dik en verkleurt deze. Vaak lost een enkelblessure zich vanzelf weer op, zolang je je enkel maar genoeg rust geeft en regelmatig koelt.

Blessures van balsporters 3: Tenniselleboog

Als de spieren of pezen rondom je ellebooggewricht overbelast raken, loop je risico op een elleboogblessure. Dit wordt ook wel een tenniselleboog genoemd en deze blessure komt dan ook vaak voor bij fanatieke tennissers. Een tenniselleboog is erg vervelend, omdat alledaagse handelingen zoals afwassen of drinken inschenken hierdoor al erg pijnlijk worden.

Blessures van balsporters 4: Hamstringblessure

Veel voetballers krijgen op den duur last van hun hamstring, welke een spier aan de achterkant van het been is. Deze spier kan worden verrekt of ingescheurd, wat zorgt voor een intense pijn in het midden van de hamstring. Als gevolg zwelt de spier ontzettend op en dat zal deze blijven doen wanneer je hem aanspant.

Om te voorkomen dat jij last krijgt van één van deze blessures van balsporters, is het belangrijk dat je goed op jezelf let, gebruik maakt van de juiste sportartikelen en op tijd rust neemt. Veel sportplezier!