Cellulite verminderen

Cellulite verminderen: 5 tips die écht helpen!

Veel vrouwen vinden het verschrikkelijk als ze cellulite op hun buik, benen en/of billen krijgen. Regelmatig horen we dat cellulite enkel bij vrouwen met overgewicht voorkomt, maar overgewicht is lang niet altijd de oorzaak. Ook slanke vrouwen kunnen last van cellulite krijgen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om cellulite te verminderen. In dit artikel hebben wij 5 effectieve tips voor je op een rijtje gezet!

Wat is cellulite?

Cellulite komt het meeste voor op de buik, benen en billen, maar ook op de armen kan het voorkomen. De oorzaak van cellulite zijn veranderingen in de onderhuidse bindweefsels en de vetcellen. Op sommige plaatsen wordt het weefsel onder de huid omhoog geduwd doordat sommige vetcellen groter worden. Met als gevolg dat er cellulite ontstaat. Ook wel sinaasappelhuid genoemd.

Oorzaken van cellulite

1. Stress

Het aanmaken van de stof cortisol bij stress kan de oorzaak zijn van het vet dat zich opstapelt rond de heupen, buik, dijen en billen. Ook wordt het bindweefsel onder de huid minder flexibel door deze hormonale schommelingen, hierdoor vallen vetophopingen meer op.

2. Leeftijd

Met het ouder worden neemt ook je collageenproductie af, waardoor de huid met de jaren dunner en minder elastisch wordt. Het bindweefsel wordt zwakker en het vetweefsel kan plaatselijk omhoog geduwd worden, waardoor de kans bestaat dat er op latere leeftijd cellulite ontstaat.

3. Roken

Het is algemeen bekend dat roken erg ongezond voor je is, maar dat het ook voor cellulite kan zorgen is bij veel mensen nog onbekend. Roken beschadigt de vorming van het bindweefsel waardoor dit weefsel ook sneller beschadigt raakt. Daarnaast verstoort het roken ook de circulatie met als gevolg dat je meer vocht vasthoudt. Als er meer vocht in je lichaam wordt vastgehouden, dan stimuleert dit de vorming van cellulite.

4. Medicijnen

Net als roken stimuleert ook het gebruik van pijnstillers, zoals bijvoorbeeld paracetamol, de vorming van cellulite. Dit komt doordat deze medicatie ervoor zorgt dat er meer vocht in je lichaam wordt opgehouden.

5. Gekruiste benen

Veel vrouwen zitten regelmatig met hun benen over elkaar, echter kan deze houding de oorzaak zijn van cellulite. Als je met je benen over elkaar zit dan verstoor je de bloed- en lymfevaten-circulatie. Dit kan als gevolg hebben dat je last krijgt van cellulite.

6. Hormonale veranderingen

Cellulite kan worden veroorzaakt of verergert door hormonale veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan hormonale veranderingen door zwangerschap, de menopauze of anticonceptiemiddelen. Bijvoorbeeld de pil kan ervoor zorgen dat je meer vocht vasthoudt met als gevolg dat je last krijgt van een hobbelige huid.

Cellulite verminderen doe je met deze 5 tips

Veel vrouwen denken dat afvallen ervoor zorgt dat cellulite vermindert of zelfs verdwijnt. Echter heb je het dan helemaal mis. Te snel afvallen kan er zelfs voor zorgen dat de elasticiteit van de huid verzwakt, waardoor je het alleen maar echter maakt. Lees hieronder onze 5 tips die wél helpen om cellulite te verminderen.

Tip 1. Gezond eten

Eet gezond! Eet je regelmatig gefrituurde gerechten of ander bewerkt voedsel? Dan stimuleer je de vorming van cellulite. Ongezond eten kan een van de oorzaken zijn waardoor cellulite is veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor veel groenten en fruit en probeer zoveel mogelijk suikers en vetten te vermijden. Vooral groenten en fruit eten is enorm belangrijk hierdoor krijg je mee vitamine C binnen dat goed is om cellulite aan te pakken. Bijvoorbeeld citroenen, kiwi’s, sinaasappels en paprika’s zijn erg rijk aan vitamine C.

Tip 2: Cellulite creme

Lang niet alle anti cellulite crèmes werken even goed. Echter zijn er een aantal wetenschappelijk bewezen crèmes die zeker effectief zijn om te smeren. Bijvoorbeeld de crème van Cellulitix. Deze cellulite crème heeft als voordeel dat de huid wordt gehydrateerd. Er wordt beweerd dat er bij 92% van de vrouwen een significante afname van cellulite te zien is na het gebruik van de cellulite crème.

Tip 3: Genoeg slaap

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je hormoonbalans en dit heeft weer invloed op je huid. Daarom adviseren wij om ongeveer 8 uur per nacht te slapen.

Tip 4. Drink voldoende water

Om de hydratatie van je huid optimaal te houden en je lymfesysteem goed te doen werken is het belangrijk om ongeveer 1,5 liter water per dag te drinken. Let op dat het drinken van alcohol en koffie cellulite kunnen verergeren.

Tip 5. Beweging

Dat bewegen gezond voor je is dat weten we ondertussen allemaal wel. Maar wist je dat voldoende beweging ook meehelpt om cellulite te verminderen? Bewegen zorgt voor een betere doorstroming van je bloed wat natuurlijk erg gezond voor je lichaam (en je huid!) is.