calorieën boterham pindakaas

Zoveel calorieën zitten in een boterham pindakaas!

Een boterham met pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Veel mensen kiezen in de ochtend of in de middag voor pindakaas als beleg op hun boterham. Waar we vaak niet bij stilstaan is dat pindakaas boordevol calorieën zit. Voor een groot deel zitten er ook gezonde vetten in waardoor je energie krijgt van een broodje pindakaas. Net zoals met veel andere producten is het dan ook verstandig om met mate te genieten van pindakaas. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel calorieën binnen krijgt en toch voldoende energie kunt opdoen.

Hoeveel pindakaas smeer jij op je boterham?

Het aantal calorieën dat in pindakaas zit is afhankelijk van een aantal zaken. Zo zijn er natuurlijk verschillende soorten pindakaas en is het ook afhankelijk van de manier waarop jij je boterham smeert. Per 15 gram pindakaas kun je ongeveer al rekenen op 100 kilocalorieën. Hieronder zie je een lijstje van het aantal calorieën dat je naar binnen krijgt als je de boterham met een bepaalde hoeveelheid pindakaas besmeerd.

  • 15 gram pindakaas: 100 kilocalorieën
  • 20 gram pindakaas: 134 kilocalorieën
  • 25 gram pindakaas: 168 kilocalorieën
  • 30 gram pindakaas: 201 kilocalorieën
  • 40 gram pindakaas: 268 kilocalorieën

Calorieën op je boterham pindakaas

Een boterham met pindakaas kan dus ontzettend veel calorieën bevatten. Zeker als je een flinke laag met pindakaas op je boterham smeert dan kan het aantal calorieën flink oplopen. Daarom is belangrijk dat je er met mate van geniet. Als je een gezonde levensstijl wilt naleven of als je wilt afvallen, dan is pindakaas op brood lekker, maar niet altijd even verstandig. Smeer daarom geen dikke laag pindakaas op je brood als je wel eens een keertje wilt zondigen, maar kies voor een dun laagje. Dat kan al snel tot wel 150 kilocalorieën of meer schelen. Uiteraard is het nooit precies te zeggen hoeveel calorieën je binnenkrijgt en is dat ook afhankelijk van het soort pindakaas. Kies je voor een variant gemaakt van 100 procent pinda’s, dan krijg je in elk geval geen toegevoegde suikers binnen.