Blauw licht filter bril

Blauw licht filter bril

Als je zeer regelmatig gebruik maakt van een computer, tablet of smartphone dan stel jij de ogen steeds en langdurig bloot aan blauw licht. Dit licht veroorzaakt vermoeide ogen en kan bovendien voor slaapproblemen zorgen. Door de blauw licht filter bril kunt je iets aan deze problemen doen. En omdat eigenlijk iedereen vaak naar een beeldscherm tuurt, zou dus ook eigenlijk iedereen de bril aan moeten schaffen.

Door de filter in je bril ga je rustiger kijken

Het blauwe licht van de beeldschermen maken je ogen sneller vermoeid en zelfs geïrriteerd. Iedereen kent wel de rode ogen nadat je eindelijk gestopt bent met je computerwerk. Een blauw licht filter bril kopen voorkomt deze problemen. Door het filter in je bril kijk je rustiger en zul je onbewust minder met je ogen knijpen, zoals je dat zonder bril wel steeds doet. In principe koop je een blue filter bril zonder sterkte, maar de bril is ook op sterkte beschikbaar waardoor dus echt iedereen er gebruik van kan maken. En dat is geen overbodige luxe in een tijd dat ook op scholen steeds meer gebruik gemaakt wordt van beeldschermen met blauw licht.

Te veel van het goede voor je ogen

Het blauwe licht kun je vergelijken met het licht dat de zon afgeeft. Omdat ook je telefoon, tablet en computer dit licht afgeven en ook de verlichting in je huis. Te veel blauw licht is niet goed. Er wordt dan namelijk te weinig van het slaaphormoon aangemaakt en dit kan serieuze slaapproblemen veroorzaken. Je lichaam denkt door te veel blauw licht dat het nog dag is, terwijl je in werkelijkheid al lang je ogen dicht had moeten hebben en op een kussen had moeten liggen. Een blauw licht filter bril helpt je de balans terug te vinden. Blauw licht wordt geblokkeerd en je ogen raken veel minder snel vermoeid en worden evenmin rood. Een blauw licht filter bril voor je kind? Jazeker, die zijn ook beschikbaar en eigenlijk zou elke ouder zo’n bril aan moeten schaffen.

Ga twee uur naar buiten

Behalve een blauw licht filter bril op je neus doen, is het ook goed je aan de zogenaamde 20/20/2 regel te houden. Dit houdt in dat je na elke twintig minuten turen naar een beeldscherm, jij je ogen twintig seconden rust geeft. De 2 staat voor 2 uur naar buiten. Je ogen willen immers ook wel voor veraf kijken getraind worden.

Voor de computer

Ondertussen ontdekken gelukkig steeds meer mensen het bewezen nut van de blauw licht filter bril. Sterker nog, vanwege het succes van de bril is er nu ook al een speciale computerbril met een filter voor blauw licht op de markt. Met deze bril die erg handig is voor op kantoor, heb je scherp zicht op je beeldscherm én op het papier dat naast je ligt. Behalve de bril is het als ouders in elk geval goed om de balans tussen de apparaten met beeldscherm en buiten spelen goed te bewaken.