alternatief voor steunkousen

Is er een alternatief voor steunkousen?

Wanneer je last van spataderen of beginnende spataderen hebt zijn steunkousen echt een uitstekende keuze. Maar ze zijn niet de enige keuze die je hebt. Een beetje afhankelijk van wat je voorkeur heeft kun je ook aan sleeves of compressiekousen denken. Elke keuze die je maakt heeft eigen voordelen. Maar wat ze allemaal doen is ondersteuning geven om de spataderen niet erger te laten worden.

In Nederland zijn er heel veel ouderen maar zeker ook jongeren die last hebben van de bekende spataderen en hiervoor kousen dragen. Zeker wanneer je wat jonger bent loop je daar niet mee te koop. Gelukkig is er een goede oplossing die minder in het oog springt en een moderne reputatie heeft, namelijk de sleeve.

Steunkousen en compressiekousen

De welbekende steunkousen mogen dan wel helpen. Ze zijn niet eenvoudig aan te trekken en al helemaal niet elegant. Daardoor passen ze niet altijd bij wie je bent en voel jij je er misschien ook niet helemaal vertrouwd in. Hoewel ze wel een het beste werken om spataderen te verminderen of erger te voorkomen. Maar gelukkig is er ook nog een goed alternatief voor steunkousen, namelijk: compressiekousen. Je hebt dus echt wel een keuze!


Er is een prima alternatief voor de minder elegante steunkousen. Je kunt dan denken aan de sleeves. Deze zitten comfortabel en hebben als voordeel dat je ze gemakkelijker aan kunt trekken dan wanneer je deze vergelijkt met de steun- en compressiekousen.

> Bekijk hier de beste alternatieven voor steunkousen op Bol.com

Sleeves

Waar het dragen van de welbekende steunkousen tijdens werk of gedurende de dag je in de weg kunnen zitten bieden sleeves echt oplossing. Ze voelen wat fijner aan en bieden je dezelfde ondersteuning en in sommige gevallen zelfs meer ondersteuning.

Bij het dragen van sleeves wordt wel aangeraden om voldoende te blijven bewegen en niet de volledige dag in eenzelfde houding te blijven. Zo voorkom je beknellingen en uiteindelijk dat je trombose krijgt. Wat weer voor andere problemen zal zorgen. Het vinden van goede sleeves die bijna even goed werken als steunkousen is dan ook van groot belang.

Hoewel het beide niet helemaal fijn is om te dragen bieden de bekende sleeves dus echt wel meer comfort. Daarnaast is de uitstraling van sleeves een stuk eleganter dan als je steunkousen of de bekende compressiekous draagt. Het is daarbij een uitstekend goede oplossing waar je letterlijk uit de voeten kunt.

> Bekijk de prijzen van sleeves op Bol.com

Zeker wanneer je op zoek bent naar een goede oplossing voor je werk of waar je mee voor de dag kunt komen zijn sleeves een goede oplossing.