Alles over letselschade

Alles over letselschade

Een ongeval kan je leven compleet op zijn kop zetten. Letsel kan buiten lichamelijke gevolgen namelijk ook veel andere gevolgen hebben op bijvoorbeeld financieel gebied. Levens kunnen hierdoor totaal veranderen. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om schadeclaims in te dienen voor kosten die je hebt gemaakt naar aanleiding van het ongeval. In deze blog wordt verder ingegaan op alles omtrent letselschade, zodat slachtoffers goed geïnformeerd zijn. 

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die je geestelijk of fysiek oploopt naar aanleiding van een ongeval. Dit kan bijvoorbeeld een gebroken ruggenwervel zijn, maar ook een trauma dat je oploopt. Door het ongeval en de letselschade die opgelopen is, kan iemand ook financiële schade lijden. Veel slachtoffers kunnen bijvoorbeeld na een ongeval een tijdje niet meer werken, of zelfs helemaal nooit meer werken, waardoor hij of zij inkomsten misloopt. Ook worden er vaak veel zorgkosten gemaakt, moet iemand veel naar de fysiotherapeut of moet er huishoudelijke hulp ingeschakeld worden. Dit kost natuurlijk allemaal veel geld, maar je hebt geen inkomsten meer van je baan. Hoe regel je dit dan?

Een schadeclaim indienen

Niet elk ongeval kan ertoe leiden dat je een schadeclaim kan indienen. Je hebt alleen maar recht op een schadeclaim als een andere partij aansprakelijk is voor het ongeval en de daartoe opgelopen schade. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een verkeersongeval wanneer een dronken bestuurder iemand aanrijdt of bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval als de werkplek niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Om de wederpartij aansprakelijk te stellen kun je het beste een aangetekende brief versturen. Mocht je dit hele proces niet alleen kunnen of willen doorlopen, kun je er ook voor kiezen om een letselschade jurist in arm te nemen. Met hun expertise en ervaring op het gebied van letselschade, weet je zeker dat je alles wat je kan claimen binnenkrijgt. Voor iemand die niet over juridische kennis beschikt, kan dit af en toe lastig zijn.

Van Mansum Letselschade is een juridisch adviesbureau dat graag klaar staat voor alle slachtoffers van letselschade. Neem gerust eens een kijkje op de website of neem vrijblijvend contact op met een van de letselschade experts om te informeren waar zij je zoal mee kunnen helpen.