gezondheidsvoordelen rode wijn

Alle gezondheidsvoordelen van rode wijn drinken op een rijtje

Goed nieuws voor de (rode) wijnliefhebbers en drinkers onder ons; wijn drinken is hartstikke gezond! Nou ja, dat is wellicht wat enthousiast, om te zeggen dat het alleen maar gezond is. Maar het drinken van wijn heeft wel degelijk gezondheidsvoordelen en schijnt zelfs beter te zijn dan helemaal niet drinken, dus kom maar door met die borrels en feestjes! Of de knusse avondjes met een wijntje op de bank of de zomeravonden met vrienden aan de BBQ. Let wel: we hebben het hier over rode wijn (dus geen witte, rosé of bubbels….jammer he?).

Tip: Wil je de rode wijn op optimale temperatuur drinken? Schaf dan een wijnklimaatkast met 2 zones aan om de temperatuur van je rode wijn optimaal te kunnen regelen.

Goede eigenschappen en cholesterol

Rode wijn zit vol plantaardige stoffen en antioxidanten. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die ervoor zorgen dat vrije radicalen geen schade kunnen aanrichten in ons lichaam. Deze kunnen onder andere cholesterol verlagend werken en je goede cholesterol verhogen. Tevens kunnen deze antioxidanten bescherming bieden tegen hart-en vaatziektes, wat ook is aangetoond in diverse onderzoeken.

Rode wijn en verminderde kans op depressie

Het schijnt ook zo te zijn dat het drinken van een glas (rode) wijn, kan helpen bij het verminderen van depressies (en niet alleen omdat de meeste mensen vrolijk worden na dat zij een glaasje op hebben). Ook kan het botontkalking tegen gaan en als je zo nu en dan een glas rode wijn drinkt kun je er zelfs huidveroudering mee tegen gaan. Geen dure crèmes uit een potje, gewoon een goed glas wijn drinken. Dat dit per persoon verschilt en dat het tevens aan je genen ligt vergeten we voor het gemak. Maar het idee is leuk.

Vertraging kankercellen borst- en prostaatkanker

Dezelfde stoffen die de risico’s op hart- en vaatziekten vertragen, kunnen ook de groei van prostaat- en borstkankercellen vertragen in groei volgens het reeds eerder genoemde gezondheidsonderzoek. Tevens kun je met het drinken van een glas rode wijn de kans op dementie en de ziekte Alzheimer tegen gaan.

Conclusie

Natuurlijk zijn wij en de wijnliefhebbers onder ons, in onze nopjes met deze informatie
Laten we dus vooral proosten, genieten van het leven met een goed glas (rode) wijn en deze dan verantwoorden door te denken aan de genoemde gezondheidsvoordelen. Afrikaanse, Franse, Portugese of Spaanse wijnen zijn bij veel mensen favoriet. Het drinken van een glas rode wijn zorgt voor zonneschijn!