afvallen

Afvallen anno 2021? Drie tips!

Het gewicht is voor velen een heel belangrijk cijfer. Het gewicht bepaalt hoe namelijk grotendeels hoe jij je voelt en in je vel zit. Hoe tevredener jij met je eigen gewicht bent, hoe beter je ook in het leven zal staan. Juist hierom is het ontzettend belangrijk om je jouw gewicht in de buurt van je persoonlijke streefgewicht te houden. In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het bereiken van dit streefgewicht. In deze blog zullen we ons toespitsen op het verliezen van gewicht en niet op het verkrijgen van gewicht.

1. Eetritme

Heel veel diëten zijn gefocust op eetpatronen, maar ook op het gebied van eetritme kun je op een snelle manier veel gewicht verliezen! Intermittent fasting afvallen is een afval-principe dat gebaseerd is op een dagindeling. Het ene deel van de dag mag je wel eten en het andere deel van de dag niet. Hoe groter het niet-eet gedeelte van de dag is, hoe zwaarder het intermittent fasting zal zijn. Het resultaat van intermittent fasting afvallen gaat echter wel beter naarmate je de niet-eet periode opschroeft. In de periode dat het lichaam geen voeding tot zich krijgt verbrandt het namelijk eerst het eten dat geconsumeerd is in de eet periode van de dag. Als al dit eten verbrand is, dan zal het lichaam overgaan tot de verbranding van vet!

2. Samen afvallen

Veel mensen zoeken een partner als het gaat om afvallen. Dit helpt in eerste instantie vaak enorm omdat je elkaar kunt motiveren in het afvallen. Toch adviseren wij over het algemeen om dit proces in je eentje aan te vliegen. Het is namelijk een levensstijl die je jezelf moet aanmeten en die je niet overneemt van iemand anders. Daarnaast is de kans groot dat wanneer je afvalpartner de motivatie begint kwijt te raken, dat dit ook bij jou het geval zal zijn.

3. Voeding

De belangrijkste pijler binnen het afvalproces is misschien wel de voeding. Al ben je nog zo goed aan het letten op je eetpatroon en sport je 2x per dag, met de verkeerde voeding zul je geen kilo kwijtraken. Een goede voeding is helaas geen universeel begrip. Je zult voor jezelf moeten ontdekken welk voedingspatroon bij jou past en jou kan helpen met afvallen. Als je op zoek bent naar verschillende voedingspatronen en nog niet precies weet wat bij je past, bezoek dan de website van Human Nature eens. Je vindt hier tal van voedingsschema’s die jou kunnen helpen bij het verliezen van gewicht!