aed kopen

AED kopen? Let bij aanschaf op deze vijf aandachtspunten!

Bent u van plan om een AED te kopen? Er is ruime keuze aan Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). Op het moment dat u een AED wilt kopen is het dan ook belangrijk om op een aantal punten te letten. Waar moet je allemaal op letten? Wij hebben de vijf belangrijkste aandachtspunten voor u in dit blog verzameld.

1. Wat is de garantietermijn?

Hoe langer de garantietermijn is, des te hoger de kwaliteit van het apparaat vaak is. Sommige AED’s hebben slechts een garantie van enkele jaren, maar er zijn ook AED’s verkrijgbaar met een garantietermijn van 6 á 8 jaar. De garantietermijn van een AED is dus zeker iets waar u goed op moet letten. Modellen met een langere garantie zijn vaak iets duurder, maar dat is het zeker waard.

2. Let op de FDA goedkeuring

FDA staat voor Amerikaanse Food and Drug Administration. De FDA is een instantie die voedsel, medicijnen en medische apparaten test en keurt voor deze in de Verenigde Staten verkocht mogen worden. De strenge eisen van de FDA keuring zorgen ervoor dat alleen de beste apparatuur goedgekeurd wordt. Als u zeker wilt weten dat u een topkwaliteit AED aanschaft is het verstandig om te kiezen voor een apparaat met FDA goedkeuring.

3. Wat is de IP-waarde van het apparaat?

De IP-waarde van een AED is erg belangrijk, dit geeft aan hoe goed het apparaat bestand is tegen stof en vocht. Het eerste cijfer van de Ingress Protection waarde (IP-waarde) geeft aan hoe goed de AED stofbestendig is, het tweede cijfer geeft de vochtbestendigheid aan. Bent u op zoek naar een AED voor buiten? Dan is het essentieel om te letten op het tweede cijfer. Hoe hoger dit cijfer is, hoe beter de vochtbestendigheid van de AED is. Wij adviseren altijd om een AED te kopen met een IP-waarde van 55 of hoger.

4. Wat zijn de kosten?

Bij een AED kopen is het natuurlijk logisch dat u let op de kosten. Een AED is erg duur in aanschaf en er komen ook nog kosten bij voor onderhoud. Bijvoorbeeld onderhoud als het vervangen van disposables. Van iedere AED geldt dat periodiek de batterijen en elektroden vervangen moeten worden. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee. Bij het aanschaffen van een AED is het dus belangrijk om te letten op de levensduur en de prijs van de disposables.

5. Hoe goed is de reanimatie?

Een goede reanimatie met een AED is van levensbelang. Hoe beter het apparaat wordt gebruikt, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer. Verschillende AED’s op de markt meten de reanimatie of deze goed wordt uitgevoerd en kunnen zelfs instructies geven op het moment dat de reanimatie beter kan. Dit verhoogt de kwaliteit van de reanimatie aanzienlijk. Het kiezen voor een AED met goede en betrouwbare feedback methode is dan ook zeker verstandig.

Wilt u een AED kopen?

Bent u op zoek naar betrouwbare AED’s van hoge kwaliteit? Op Bloeddrukmeterswebshop.nl vind u een ruim aanbod aan AED’s waarop u kunt vertrouwen. Neem dus snel een kijkje in deze webshop!