gezondere huid

5 Tips voor een gezondere huid

We staan er niet altijd bij stil, maar eigenlijk is de huid ons visitekaartje. Een mooie huid geeft je een zelfverzekerd gevoel en het bepaalt doorgaans ook jouw uitstraling op anderen. Daar tegenover staat dat de huid ook heel wat onzekerheid kan meebrengen. Er is een groot aantal oneffenheden waar de huid mee te maken kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan bultjes op billen of acne in het gezicht. Hier lees je 5 tips voor een gezondere huid.

1. Leef gezond

Een open deur zou je zeggen… Maar het is echt zo. Gezond leven is ook het recept voor een mooie huid. Roken en alcohol zijn bijvoorbeeld funest voor de conditie van je huid. Gezonde voeding zorgt van binnenuit ook voor een gezonde huid. Zorg voor voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Let er dus op wat jij in je lichaam stopt.

2. Let op je mentale welzijn

Ook hier geldt dat een mooie huid van binnenuit komt. Naast de fysieke leefstijl is de mentale gesteldheid minstens net zo belangrijk. Langdurige stress, slaapgebrek en ziekte zullen zich ook uiten in de huidconditie. Wees er daarom van bewust dat dit ook een belangrijke invloed kan hebben op een (on)gezonde huid.

3. Bescherm je huid

Jouw huid krijgt veel te verduren, vooral ook door invloeden van buitenaf. Kou, nattigheid, hittegolven, ga zo nog maar even door. Gebruik bijvoorbeeld zo veel mogelijk zonnebrand als je huid wordt blootgesteld aan de zon. Bij kou kun je ervoor zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft. Daarnaast kunnen huidbehandelingen in haar algemeenheid een positieve uitwerking hebben. De huid bevat namelijk meer huidlagen dan de laag die je aan de oppervlakte ziet. Een huidbehandeling richt zich ook op deze diepere lagen.

4. Reinig je huid

Je hebt niet altijd zin om ’s avonds nog je make-up eraf te halen. Heel begrijpelijk. Maar toch is het erg belangrijk om je huid te reinigen. De huid bestaat uit poriën die een perfecte opslagplaats zijn voor bacteriën en vuil. Als die poriën verstopt raken, ontstaan er juist puistjes en oneffenheden. Dat willen we natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

5. Drink appelazijn

De laatste jaren zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de effecten van het drinken van appelazijn. Gebleken is dat het diverse positieve effecten heeft op de gezondheid. Zo kan het drinken van appelazijn voor het slapen helpen bij afvallen. Maar appelazijn drinken is ook goed voor de huid. Zo kan het helpen bij huidkwaaltjes zoals acne, eczeem, een droge of vette huid of puistjes. Verdun wel de appelazijn. Van te hoge hoeveelheden kun je last krijgen van de maag.