5 simpele tips voor gezonder eten

5 simpele tips voor gezonder eten

Ben jij van plan om gezonder te gaan eten? Deze 5 tips die wij voor je op een rijtje hebben gezet zullen je daar zeker bij helpen. Onderstaande 5 simpele en duidelijke tips helpen bij het verbeteren van je eetgewoontes. Wil je gezonder eten? Lees dan deze tips!

Tip 1: Gevarieerd eten

Het is erg belangrijk om genoeg van alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is daarom erg belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te eten. Denk aan het binnenkrijgen van eiwitten, (gezonde) vetten en koolhydraten, maar ook het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen moet je niet vergeten. Inspiratie nodig voor gezonde gerechten? Vind hier 15 rijst met groente recepten Vergeet niet om deze recepten af te wisselen met andere recepten met aardappelen of pasta.

Tip 2: Eet groente en fruit

Het eten van groente en fruit is erg belangrijk om voldoende mineralen en vitamines binnen te krijgen. Eet daarom dagelijks 200 gram groente en 200 gram fruit. Dit is niet alleen erg gezond, maar zorgt ook voor een verzadigd gevoel ondanks het lage aantal calorieën.

Tip 3: Vetarm vlees en vette vis

Als je vlees en vis eet is het belangrijk om een vetarme vleessoort te kiezen en juist een vette vissoort. Vlees eten zorgt ervoor dat je genoeg ijzer, eiwitten en vitamine-B binnenkrijgt. Bij vetarm vlees profiteer je van de gezonde voedingswaarde van vlees, maar krijg je minder verzadigde vetten binnen. Vis bevat veel omega-3-vetzuren en vitamine D. Vette vis is het gezondst, bijvoorbeeld tonijn en makreel is erg gezond.

Tip 4: Voldoende volkoren-, koolhydraat- of zetmeelproducten

Bij elke maaltijd een volkoren-, koolhydraat- of zetmeelproduct eten zorgt ervoor dat je bloedsuiker in balans blijft, zodat je goed kunt blijven functioneren. In deze producten zit vaak veel mineralen en vezels.

Tip 5: Drink voldoende water

Het is erg belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Elke dag heeft je lichaam anderhalve liter vocht nodig om afvalstoffen te verwerken. Het drinken van thee en water is het meest gezond. Beide bevatten geen calorieën, waardoor je de calorie-inname beperkt.