hypnotherapie

5 gezondheidsklachten waar hypnotherapie geschikt voor is

Hypnotherapie is een behandelmethode voor zowel lichamelijke als psychische gezondheidsklachten. De therapie is gebaseerd om het gebruiken van trance (oftewel hypnose). Door je te focussen op een onderwerp kan je in hypnose komen. Dit is een natuurlijke staat van gefocuste en selectieve aandacht op een onderwerp. Deze focus maakt het mogelijk om tot nieuwe inzichten te komen, medische klanten te verminderen en talenten op een andere manier te gebruiken. Een hypnotherapeut maakt het mogelijk om je gedachten te sturen en daarmee een verandering in je normale gedachtegang te creëren.

1. Stoppen met roken

Hypnotherapie kan effectief zijn om met name de mentale verslaving van roken te doorbreken. De gewoonte om te roken kan kan doorbroken worden door hypnotherapie. Door hypnose stoppen met roken is een goede manier om van je verslaving af te komen. Tijdens een hypnosesessie wordt bij jou individueel vastgesteld waarom je zo’n sterke neiging naar roken hebt. Als deze redenen bekend zijn, dan kan door middel van hypnose je gedachtegang opnieuw geprogrammeerd worden.

2. Afvallen

Als je wilt afvallen kan hypnotherapie ook een effectieve behandeling zijn. De behandeling werkt grotendeels hetzelfde als bij stoppen met roken. Er wordt gekeken naar de onderliggende oorzaak van je overgewicht. Als deze bekend is wordt je gedachtegang op een andere manier geprogrammeerd. Afvallen door hypnose is dus mogelijk.

3. Burn-outklachten

Hypnose werkt tegen acute stressklachten. Aangezien een burn-out vaak wordt veroorzaakt door aanhoudende stress kan hypnotherapie een effectieve behandeling zijn. Hypnose kan ervoor zorgen dat je meer rust in kunt bouwen, waardoor je stressniveau verlaagt. Ook kan je innerlijke kracht versterkt worden, waardoor je een andere kijk krijgt op bepaalde dingen.

4. Slaapproblemen

Heb jij moeite met slapen? Slapeloosheid is een veelvoorkomende probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Het toepassen van hypnose maakt het mogelijk om slaapproblemen op te lossen. Het is bewezen dat hypnose de diepe slaap bevordert.

5. Stress

Zoals hierboven al benoemd is hypnotherapie een goede manier om je stressniveau te verlagen. Heb je last van stress? Dan kunnen diverse vormen van hypnose effectief zijn om stress aan te pakken. Er is geen sterke vorm van hypnose nodig, in veel gevallen is een lichte trance al genoeg om stress te verminderen.