meditatiekussens

4x voordelen van meditatiekussens

Ben jij begonnen met mediteren maar merk je dat je nog niet de juiste houding hebt gevonden? Vooral in het begin ben je nog erg zoekende naar hoe je op een manier mediteert die voor jou prettig is. Het aanschaffen van een meditatie kussen is mogelijk de perfecte oplossing. Hier lees je de 4 grootste voordelen van deze kussens en ontdek je hoe je jouw meditatie naar een hoger level tilt.

1: Profiteer van minder afleiding

In de eerste plaats heb je met een goed meditatiekussen veel minder te maken met afleiding. Of je nu aan pilates, yoga of mediteren doet: het is altijd belangrijk om je te focussen op je oefening. Bij bepaalde zithoudingen kan dit nog wat lastig zijn, omdat je moeite hebt om in balans te blijven. Een meditatiekussen vormt in dit geval de beste oplossing. Je bent veel betere in staat om jouw zithouding langer vol te houden.

2: Kies voor een comfortabele zithouding

Met het gebruik van een meditatiekussen is het veel beter mogelijk om je zithouding als comfortabel te ervaren. Je ervaart veel voordelen voor je lichaam: zo worden de rugspieren en tussenwervelschijven in de wervelkolom ontlast. Daardoor kan de energie in de subtiele zenuwbanen beter doorstromen. Tot slot hebben jouw longen alle ruimte om diep en rustig door te ademen. Een meditatiekussen biedt jou de mogelijkheid om iedere zithouding langer vol te houden.

3: Verlicht fysieke klachten

Een belangrijk voordeel van meditatiekussens is dat ze fysieke klachten kunnen verminderen. Je kunt bij een zithouding ervaren dat je niet volledig prettig zit en dat je bijvoorbeeld last krijgt van je rug of je bekken. Dit kun je oplossen met het aanschaffen van een meditatiekussen. Voor verschillende zithoudingen zijn kussens te vinden, waardoor het nog makkelijker is om een passend kussen aan te schaffen.

4: Ontdek ruime mogelijkheden

Naar wat voor soort meditatiekussen je ook op zoek bent: er zijn heel veel mogelijkheden. Van ronde kussens tot halvemaan-kussens en kussen en kussens met een neutrale kleur tot kussens met een bijzonder design. Je vindt altijd een meditatiekussen die perfect aansluit bij jouw wensen.