tips voor mooie tanden

3 effectieve tips voor mooie tanden

Een mooi gebit wordt door veel mensen belangrijk gevonden. Dat is ook niet zo vreemd, want je gebit bepaalt voor een groot deel de eerste indruk die je op iemand maakt. En een mooi gebit geeft mensen zelfvertrouwen en een goed gevoel over zichzelf. Mensen die zichzelf goed verzorgen willen ook dat hun tanden er goed uitzien. De meest effectieve tips voor mooie tanden hebben we voor je verzameld. Zo weet jij voortaan precies wat je moet doen om je gebit goed te onderhouden en je tanden zo mooi mogelijk te laten stralen!

Maak je mond schoon; dat kan op meerdere manieren

Dat we minstens iedere ochtend en avond onze tanden moeten poetsen is iedereen als het goed is wel duidelijk. Maar het is ook verstandig om je mond dagelijks te reinigen met mondwater. En wat dacht je van flossen of stoken met een tandenstoker om ervoor te zorgen dat er geen etensresten achterblijven in je mond? Tandartsen raden flossen niet voor niets aan. Het is nu eenmaal beter voor je gebit als je dit op een dagelijkse basis doet. Een tip voor wittere tanden is het gebruik van zuiveringszout. Doe een beetje op je tandenborstel en poets voorzichtig je tanden. Weet wel dat het afgeraden wordt om dit meer dan vier keer per maand te gebruiken. Anders bestaat de kans dat je je gebit beschadigd.

Vergeet je tong niet!

In je mond bevinden zich niet alleen je tanden, maar ook je tong. Wanneer je je best doet om je tanden schoon te houden, dan is het ook aan te raden om je tong te reinigen. Hier kunnen ook bacteriën zitten en die zorgen bijvoorbeeld voor een slechte adem. Hoewel de tong reinigen misschien minder bekend is, is het een belangrijke tip. Je kunt je tong schoonmaken met je tandenborstel, want sommigen hebben aan de achterkant speciale ribbels hiervoor. Maar je kunt ook een tongschraper bij de drogisterij kopen die hier speciaal voor ontworpen is.

Poets niet te lang met dezelfde tandenborstel

Wanneer je tandengepoetst hebt en daarmee bacteriën van je tanden en tong verwijdert, blijven die bacteriën achter op je tandenborstel. Met een te vieze tandenborstel je gebit schoonmaken werkt niet. Daarom is het van belang om je tandenborstel tijdig te vervangen. Gemiddeld gezien wordt een tandenborstel het best om de drie maanden vervangen. Heb je last van je gebit en bloedt je tandvlees regelmatig, dan is het verstandig om vaker een nieuwe tandenborstel te kopen of ervoor te kiezen om elektrisch te poetsen. Nog een belangrijke tip: drink niet te veel donkere dranken zoals koffie, cola, thee en rode wijn, want dit werkt negatief op je glazuur. Ook kunnen hierdoor vlekken op je tanden ontstaan.